henriksen
henriksen

Her er Henriksen på plass i Nederland

– Jeg må innrømme at det er veldig vemodig, sier Markus Henriksen til TV 2.

Alkmaar/Bergen (TV 2 Sporten): – Jeg må innrømme at det er veldig vemodig. Jeg er jo en skikkelig Rosenborg-gutt og har vært der så å si hele karrieren min. Det er tøft, men tror det er det som må til for å bli en bedre fotballspiller og for å se hvor langt jeg klarer å nå, sier Henriksen til TV 2.

Vil ta ytterligere steg
Henriksen har ennå ikke signert, men er i Nederland for å forhandle om den personlige kontrakten og gjennomgå den medisinske testen.

– Nå er ikke alt helt 100 prosent ennå. Det blir mer klart i morgen.

– Stadion er fin, AZ er en god klubb og det er grei størrelse på byen. Jeg tror dette kan være et veldig fint steg, fortsetter Henriksen.

– Hva vil du oppnå?

– Jeg håper at jeg kan utvikle meg såpass mye at jeg en gang kan spille i en av verdens største ligaer. Det blir en spennende tid her i Nederland.

Har snakket med landslagsledelsen
I vinter var unggutten på vei til Club Brugge i en overgang verdt rundt 20 millioner, men kun daværende lagkompis Mushaga Bakenga endte i Belgia. Henriksens kontrakt med RBK løp ut neste sesong og samtaler om en forlengelse har flere ganger brutt sammen.

– Jeg har nettopp fylt 20 år og da er spilletid ekstremt viktig. For å utvikle seg må en spille på et høyt nivå. Jeg har snakket med landslagsledelsen, og de mente også at AZ kunne være en veldig god klubb. Så jeg er veldig positiv.

AZ Alkmaar ligger på åttendeplass i nederlandsk æresdivisjon og skal i likhet med RBK ut i play off til Europaligaen torsdag. I helgen spilte laget 0-0 mot Moldes motstander i den samme turneringen - Heerenveen.