Kostbar seiersfest for landhockeyspillere

Tysklands OL-mestere i landhockey feiret ikke med måte. Forbundet vil få en regning på 3,7 millioner kroner for ødeleggelser de forårsaket under seiersfesten.

Finaleseieren mot Nederland i London-lekene ble feiret på cruiseskipet MS Deutschland, som under OL var ankret ved West India Quay i London. Festen tok helt av, og blant annet ble skipet tømt for alkohol.

Tyske aviser trykket bilder av spillere som helte champagne over hverandre. Det ble knust glass for store summer, og seierssigarene laget brennmerker i det rådyre interiøret i luksuscruiseskipet.

Etter festen av ledelsen i Tysklands landhockeyforbund skipets kaptein om unnskyldning og lovet å dekke skadene. Nå er regningen klar, og den er ikke snau.

I tillegg til de 365.000 kroner det vil koste å utbedre skadene vil skipets eiere nemlig ha dekket 550.000 kroner i tapte inntekter for hver dag skipet er ute av drift, og ettersom reparasjonene beregnes å ta seks dager vil totalsummen bli om lag 3,7 millioner kroner.

– Dette er et fem stjerners skip med materialer av svært høy kvalitet, så skader kan fort bli dyre, sier en talskvinne for skipets eiere. (©NTB)