Dansk styremedlem tatt i doping

Styremedlem Søren Svenningsen i Danmarks sykkelforbund (DCU) har trukket seg fra vervet etter å ha avlagt positiv dopingprøve.

I en pressemelding sier veteransyklist Svenningsen at det ikke var forsøk på å oppnå urettmessig fordel på landeveien. Han hevder at innsprøyting av testosteron i forbindelse med behandling av en ryggskade i august i fjor resulterte i den positive dopingprøven i forbindelse med et veteranritt 30. juni i år.

– Jeg var av den klare oppfatning at stoffet ville være ute av kroppen igjen før en ny sesongstart. Dette var åpenbart ikke tilfelle. Etter å ha pratet med min lege har jeg fått opplyst at stoffet kan forbli i kroppen i inntil 18 måneder, sier Svenningsen i pressemeldingen.

Saken ryster dansk sykkelsport bare et par dager etter avslutningen av det internasjonale storrittet Danmark Rundt.

I forbindelse med testen skal han ha opplyst testpersonalet om at han hadde tatt stikkpiller inneholdende kortison for å behandle en hemoroide. Dokumentasjon om dette ble senere sendt til Antidoping Danmark.

Svenningsen beklager på det sterkeste alt oppstyret saken har fått i Danmark. Han ønsker ikke analyse av B-prøven. (©NTB)