alsakerrooney
alsakerrooney

Alsaker om Rooney-ryktene: – United er ikke lenger like avhengig av Wayne Rooney

Men Øyvind Alsaker tviler på at Wayne Rooney blir solgt allerede i sommer.

En av de store «snakkisene» i fotball-Europa før det internasjonale overgangsvinduet stenger førstkommende fredag er fremtiden til Manchester Uniteds Wayne Rooney.

Flere engelske aviser hevder nemlig at forholdet mellom Rooney og manager Sir Alex Ferguson skal ha brutt sammen av ulike årsaker. Blant annet skal Ferguson være misfornøyd med spisstjernens profesjonalitet på trening og livsstil utenfor banen.

LES OGSÅ: – Sir Alex Ferguson vurderer å selge Wayne Rooney

At han ble plassert på benken når alle forventet å se van Persie og Rooney fra start er sånn som jeg ser det en advarsel fra Ferguson

TV 2 Sportens kommentator Øyvind Alsaker tror det kan være noe i ryktene.

Ikke i form
– Det vi har sett til nå av Rooney i sesongstarten har sett helt håpløst ut. Mot Everton var det en svak Rooney vi så, med dårlig touch og alle de andre signalene som viser at han ikke er i form, sier Alsaker.

Den mangeårige Premier League-kommentatoren nekter imidlertid å tro på ryktene som påstår at Wayne Rooney kan bli solgt allerede i sommer.

– Nå er jo Rooney ute lenge – og et salg allerede denne uken vil virkelig slå ned som en gedigen bombe. Men Ferguson har jo kvittet seg med store spillere på overraskende vis før, minner Alsaker om – og nevner navn som Ruud van Nistelrooy, Jaap Stam og Roy Keane.

– Så av den grunn er det ikke helt umulig å avskrive det, poengterer han.

SELGES? Manchester United vurderer å selge Wayne Rooney dersom stjernespissen ikke endrer sine holdninger, hevder The Sun. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
SELGES? Manchester United vurderer å selge Wayne Rooney dersom stjernespissen ikke endrer sine holdninger, hevder The Sun. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Jeg tror at forholdet mellom Ferguson og Rooney er blitt satt på prøve ved flere anledninger. Det er jo eksempler på fyllehistorier, som den i januar i fjor

– Ikke avhengig av Rooney
Alsaker tolker avisskriveriene i engelske tabloider om Rooney sin fremtid først og fremst som en advarsel fra manager Sir Alex Ferguson.

– Jeg tror at forholdet mellom Ferguson og Rooney er blitt satt på prøve ved flere anledninger. Det er jo eksempler på fyllehistorier, som den i januar i fjor. At han ble plassert på benken når alle forventet å se van Persie og Rooney fra start er sånn som jeg ser det en advarsel fra Ferguson, oppsummerer Alsaker.

Og fortsetter:

– Dette handler mye om Rooney selv. Nå er han ute i to måneder og når Rooney er skadet kan han ha en tendens til å legge på seg og trenge tid på å komme tilbake. Det lukter en litt dårlig høstsesong for Rooney.

Han mener samtidig at Manchester United ikke lenger er like avhengig av Wayne Rooney.

– Og det er også en av grunnene til disse spekulasjonene kommer. Fordi Manchester United har kjøpt van Persie og Kagawa er de ikke lenger like avhengig av Rooney som de har vært de siste tre sesongene, slår han fast.

– Dessuten har det vært en del episoder med Rooney nå. Jeg husker at Beckham-exiten i sin tid startet med noen episoder i avisene, og det ballet på seg, og til slutt tok Ferguson affære, legger han til.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)
HÅPER PÅ MONTENEGRO - FRYKTER FRANKRIKE: TV 2-kommentator Øyvind Alsaker. (Foto: Holm, Morten/SCANPIX)

En Wayne Rooney på sitt beste kan spille for alle toppklubbene i Europa og vil være attraktiv for de fleste

– Vil være attraktiv for de fleste
– Hvis ryktene stemmer – og Ferguson vil selge Rooney – hvor ender han opp?

– En Wayne Rooney på sitt beste kan spille for alle toppklubbene i Europa og vil være attraktiv for de fleste. Han kan bekle rollen som spydspiss og den klassiske «10'er-rollen». Men hvor han eventuelt kan bli solgt er det vanskelig å ha en formening om nå, sier han.

Førstkommende fredag stenger det internasjonale overgangsvinduet. Alsaker tror fansen vil se store overganger.

– Ja, tror det vil skje store ting før fredag. City har kjøpt for lite, Tottenham er på spillerjakt og Liverpool er på jakt etter nye spillere. Og så er det jo slik at toppklubbene ofte venter til siste sekund for å sikre seg en deal, sier han.

Tror du Sir Alex Ferguson vurderer å selge Wayne Rooney – eller er dette bare rykter?