Málaga til mesterligaen for første gang

Sørspanske Málaga har satset store pengebeløp på å nærme seg toppen av europeisk fotball. Tirsdag tok klubben seg til gruppespillet i mesterligaen for første gang med 0-0 borte mot Panathinaikos.

Málaga endte på fjerdeplass i spansk 1. divisjon i vår, den beste serieprestasjonen noen gang, men var milevis unna å ta opp kampen om tittelen mot gigantene Real Madrid og Barcelona.

Det siste blidgjorde ikke klubbeier Sjeik Abdullah Al-Thani fra Qatar. Han har brukt fantasisummer på å hente internasjonale stjernespillere til Andalucía. Den siste tiden har sjeiken antydet at han kan komme til å trekke seg ut av satsingen.

Den usikre situasjonen i Málaga bidro blant annet til at stjernespiller Santi Cazorla forsvant til Arsenal i sommer. Avansementet til mesterligaen kan kanskje være med på å redde andalusierne fra forfall. Den gjeveste europacupturneringen gir mye frisk kapital, og økte inntekter fra flere attraktive kamper.

Det målløse oppgjøret i Aten tirsdag var derfor gull verdt for Málaga. Med 2-0-ledelse fra hjemmekampen er tidligere Villareal- og Real Madrid-trener Manuel Pellegrinis mannskap inne i mesterligavarmen.

Kampen ble dømt av norske Tom Harald Hagen, som delte ut fem gule kort da Málaga sikret at Spania får fire mesterligadeltakere. (©NTB)