Rett videre og rett ut for Radwanska-søstrene

Annenseedede Agnieszka Radwanska (23) forserte første hinder i US Open på 54 minutter tirsdag. Verre gikk det for lillesøster Urzsula (21).

Det polske søskenparet representerer det mange regner for den neste dominerende tennisfamilien på kvinnesiden, og de er blitt lansert som mulige arvtakere etter de amerikanske tittelgrossistene Serena (30) og Venus Williams (32).

Storesøster Agnieszka har utvilsomt tatt nivået i den ypperste verdenseliten, mens knapt to år yngre Urzsula fortsatt har et stykke igjen. Førstnevnte spilte overbevisende tirsdag. Hun benyttet seg av seks av sju breakballer, og knuste sin 91.-rangerte russiske motstander Nina Bratsjikova 6-1, 6-1.

23-åringens lillesøster, som for tiden er rangert høyre enn noen gang på 43.-plass i verden, måtte tåle braktap med like klare settsifre. Urszula Radwanska tapte 1-6, 1-6 for 20.-seedede Roberta Vinci fra Italia.

Agnieszka Radwanska ble tidligere i sommer den første polske kvinne som har kvalifisert seg for en Grand Slam-finale. Det skjedde i Wimbledon der ikke ukjente Serena Williams til slutt ble der for sterk. Tilbake på Wimbledon-gresset under OL-turneringen en måned etter skuffet verdenstoeren. Da måtte Polens flaggbærer strekke våpen allerede i første runde. Nå er hun allerede forbi første hinder og møter Carla Suárez i neste kamp.

– Det er alltid litt vanskeligere å komme inn som annenseedet, fordi folk forventer at du spiller bra og går langt i turneringen. Men jeg prøver bare å tenke at presset er positivt. Jeg har ikke mange poeng å forsvare fra i fjor heller. Det er i alle fall en god ting, sa Radwanska ifølge AFP etter sin enkle seier. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2