Fjerde spurttriumf for Degenkolb

Tyske John Degenkolb (23) virker nærmest uslåelig i spurtene i Vuelta a España. Tirsdag tok Argos-rytteren sin fjerde etappeseier i rittet, på den 10. etappen.

Degenkolb mistet sin siste hjelperytter rundt en halv kilometer før målstreken, men posisjonerte seg igjen perfekt før inngangen til de siste meterne. 23-åringen åpnet spurten tidlig og ble nødt til å holde farten oppe lenge for å holde unna.

Franske Nacer Bouhanni (FDJ) og Daniele Bennati (Radioshack) fra Italia nærmet seg noe helt på slutten, men Degenkolb hadde fortsatt krefter igjen. Dermed kunne tyskeren krysse målstreken først for fjerde gang i årets Vuelta.

Degenkolb vant også 2., 5. og 7. etappe etter å ha avgjort til sin fordel i massespurter. Tyskeren utelukker ikke enda flere etappeseirer, men er fullt klar over at det kommer flere harde fjelletapper senere i uka.

– Det var bare å kjempe i spurten. Dagen i dag var egentlig ikke så tøff, men laget mitt jobbet virkelig bra hele tiden. All honnør til dem for det. Jeg er i veldig god form for tiden. Nå får vi se hvor lenge jeg holder ut i dette rittet, sa den firedobbelte etappevinneren til Eurosport.

Stillingen i toppen av sammendraget er uforandret etter tirsdagens etappe. Der leder spanske Joaquim Rodríguez fortsatt med 53 sekunder på Tour de France-toer Chris Froome. Tilbakevendte Alberto Contador følger ytterligere sju sekunder bak. (©NTB)