SYKKELSTJERNER: Ivan Basso, Peter Sagan og Vincenzo Nibali.
SYKKELSTJERNER: Ivan Basso, Peter Sagan og Vincenzo Nibali.

Peter Sagan har fått ny eier

Men laget er svekket, mener TV 2s sykkelkommentatorer.

Det har i lengre tid vært kjent at Liquigas sine dager som sponsor for sykkellaget Liquigas-Cannondale er over. Nå har selskapet Liquigas Sport, som har stått bak det italienske laget siden 2004, gitt stafettpinnen videre.

Brixia Sport tar over
De nye selskapet bak laget heter Brixia Sport - det bekrefter Liquigas-Cannondale på sine hjemmesider.

– Dette sportsprosjektet ble laget med lidenskap og har produsert fantastiske resultat, så det kunne ikke ende her. Derfor bestemte jeg med for å ta over selskapet for å sikre at denne uvurderlige erfaringen blir brukt videre, sier president for Brixia Sport, Paolo Zani.

I løpet av kort tid vil de nye eierne presentere sponsorer og partnere, men selv om Liquigas trekker seg ut, vil Cannondale fremdeles være en del av laget.

Pro Tour-lisensen til laget strekker seg frem til 2014, men med nye sponsorer på plass er det rimelig å forvente at laget vil være å finne i de gjeveste sykkelsirkuset også i de kommende sesongene.

Les også: Bruyneel om Armstrong-saken: – Urettferdig prosess
Les også: – Hvor mange titler har Ullrich nå?

– Nedtur at Nibali forsvinner
Litt av usikkerheten rundt fremtiden til laget var ikke bare knyttet til sponsormangel, men at flere av lagets aller største profiler har syklet videre på nye eventyr.

Sammenlagtkanon og årets tredjemann i Tour de France, Vincenzo Nibali, har meldt overgang til Astana, mens solide Sylvester Szmyd og Eros Capecchi tar turen til Movistar. Samtidig er Dominik Nerz og Daniel Oss bekreftet som nye lagkamerater for Thor Hushovd i BMC.

SKILLER LAG: Vincenzo Nibali og Damiano Caruso sykler ikke sammen neste sesong. Nibali har meldt overgang til Astana. (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)
SKILLER LAG: Vincenzo Nibali og Damiano Caruso sykler ikke sammen neste sesong. Nibali har meldt overgang til Astana. (Foto: DOUG PENSINGER/Afp)

– Det er en nedtur at Nibali forsvinner, for han er en stor profil. Det er definitivt det største savnet for laget, sier TV 2s sykkelkommentator Ole Kristian Stoltenberg, som får støtte av kollega Mads Kaggestad.

– De må nok bygge laget rundt Ivan Basso nå, men det blir ikke like bra. Han er over sitt største potensial etter min mening. At de mister Nibali gjør at de har mindre å bite fra seg med i de store etapperittene. Vi kan ikke forvente at Basso skal være med å kjempe om seiere i treukersrittene, sier Kaggestad.

Forlenget med flere viktige ryttere
Selv om flere av lagets viktigste deler forsvinner, vil italienerne fremdeles kunne stille et mer enn slagkraftig mannskap de kommende sesongene.

Ivan Basso, Peter Sagan, Moreno Moser og Damiano Caruso er bare noen av navnene som har bestemt seg for å fortsette under Brixia Sport. Det er ryttere som TV 2s sykkelkommentatorer mener vil gi laget flere gode stunder, samtidig som det vil åpne for flere unge og lovende sykkelkometer.

– Jeg forventer at de klarer å sette sitt preg på flere ritt med Basso og Sagan. De må ha tro på at de klarer å fortsette den gode trenden, samtidig som en ny sponsor kan gjøre at nye ryttere kan komme inn. Det dukker alltid opp noen, så jeg har stor tro på at de bli gode fremover, sier Stoltenberg, som er mest glad for at laget har fått videre pustehjelp.

– Det viktigste var at problemene løste seg. Det er et fint lag og det hadde vært kjedelig om de hadde forsvunnet fra sykkelsirkuset.

Les også: Her er statistikken som sier at Boasson Hagen burde kjørt Vueltaen

Sagan hylles av ekspertene

FENOMENET: Peter Sagan har herjet med verdens største sykkelstjerner denne sesongen. (Foto: KURT DESPLENTER/Afp)
FENOMENET: Peter Sagan har herjet med verdens største sykkelstjerner denne sesongen. (Foto: KURT DESPLENTER/Afp)

For det er ingen tvil om at laget fremdeles har en av de største sykkelprofilene i sine rekker. 22 år gamle Peter Sagan viste for alvor at han blir å regne med i mange år fremover, da han i årets Tour de France rasket med seg tre etappeseiere og den grønne poengtrøyen.

Året før ble det tilsvarende tre etappeseiere i Vuelta a Espãna. Kaggestad er klar på at Sagans rolle i laget blir viktig.

– Det er kjempeviktig for laget. Han er en av de største profilene i sporten, så det er jo gull for laget å ha ham. Han er en publikumsyndling på mange måter. Om han klarer å bygge videre på det han har prestert så langt, da vet vi hva vi har i vente, sier Kaggestad.

– I noen ritt vil de nok være mer anonyme. De har færre toppryttere på laget, så de kommer nok til noen ritt med b-preget mannskap. Men dette er i alle fall ikke dårlige nyheter for Sagan. Det er aldri feil å ha et helt lag i ryggen - det er jo bare til å se hvordan Mark Cavendish hadde det i Team Sky i år, sier Stoltenberg.