Stian Blipp Norske Talenter (Foto: Thomas Reisæter)
Stian Blipp Norske Talenter (Foto: Thomas Reisæter)

Stian Blipp: – Jeg har blitt en mykere mann etter dette

Programlederdebutanten røper at han gjennom «Norske Talenter» gråt for første gang i voksen alder.

I høstens femte sesong av «Norske Talenter» har TV 2 huket inn den tidligere finalisten Stian Blipp Glopholm til å være programleder med makker Solveig Kloppen. Det er første gang Blipp inntar en slik rolle, og jobben har utfordret ham på mange måter.

Var ufattelig dårlig til å trøste

Da han i går gjestet «Ettermiddagen» innrømmet han at talentprogrammet har blitt en fuktigere opplevelse enn han hadde trodd.

– Det blir tårer. Jeg sa i forkant av dette programmet at jeg var ufattelig dårlig til å trøste. Det merket jeg på de første deltakerne og auditionene. Men Solveig er jo fantastisk flink, og jeg har blitt flinkere og flinkere til å trøste. Jeg merker at hvis du er flink til å trøste så blir du sutrete selv. Vi griner litt sammen. Jeg har blitt en mykere mann etter dette, virkelig, røper han.

Dommer Alex Rosén, som også var på besøk hos «Ettermiddagen», sier seg enig med Blipp om at det er følsomt å følge deltakerne så tett.

– Det er jo sterkt da. Av og til kan kunst gjøre så mye med deg. Talent betyr jo gudegave, og når det kommer noen på åtte eller ni år og gjør perfekte nummere, så er jo det helt utrolig. Eller så kan det gå andre veien, at du rett og slett må be noen unge gå. Da blir man også litt lei seg, sier Rosén.

Kledde av seg på finalen

Flere kjenner programlederspiren som deltaker i 2009, der han beatboxet i showgruppen Absence & Blipp. De gikk helt til finalen, men måtte se seg slått ved målstreken.

– Det gikk ikke så bra i finalen. På forhånd hadde vi tenkt at det hadde vært kult at vi midt i akten tok av oss på overkroppen. Og det er kanskje stilig, men når du begynner dårlig og alle sitter å tenker at det ikke kan bli flauere; så tar du av deg klærne, da ble det flauere, forteller han og legger til:

– Da grep jeg til tårene. Det tror jeg er første gang jeg har gjort i voksen alder.

Les mer om Stian Blipp her.

– Bare erting og mobbing

På spørsmål om hvordan Blipp har blitt tatt imot av Rosén og de andre dommerne, svarer han følgende:

– Helt forferdelig. Bare erting og mobbing, Alex slår. Nei da, det har vært helt fantastisk. Jeg digger dommerpanelet, og Solveig Kloppen som er min makker. Vi har det ufattelig gøy sammen, og kødder med hverandre. Hvis det er halvparten så gøy å se på som det er å lage, så tror jeg dette blir en bra høst, avslutter han.

Hvordan det går med programlederdebutanten, og alle de nye talentene kan du se på TV 2 fredag klokken 20.00.

Les alt om talentprogrammet.