johnsen (Foto: Scanpix)
johnsen (Foto: Scanpix)

Erland Johnsen ut mot trenerkollegene: - «Hønsehjerner!»

Strømmen-treneren har sett seg lei på motstandere som forsøker å prate på hans egne spillere gule kort.

– Det er ikke fair play. Dette med «Handshake for Peace» er jo bare tull hvis vi ikke kan oppføre oss i de 90 minuttene kampen spilles, sier Johnsen til tv2.no.

Etter søndagens 1-2-tap hjemme mot Start skrev den tidligere landslagsspilleren en artikkel på Strømmens hjemmeside der han går hardt ut mot trenerkollegene i Adeccoligaen.

«Til slutt vil jeg ta et oppgjør med en del av trenerkollegaene mine. Jeg har opplevd, til stadighet, et mas fra motstanders trener på dommeren om å gi Strømmen-spillere gule kort. Dette er en uting i norsk fotball, og er utenkelig i f.eks. engelsk liga», skriver Johnsen.

jesper
jesper

I tillegg til fair play-aspektet peker Johnsen også på at dersom for eksempel Start bidrar til at hans spillere får gule kort, kan dette føre til at Strømmen får karantener og stiller svekket i kamper mot sørlendingens opprykkskonkurrenter.

«Men så langt klarer tydeligvis ikke disse «hønsehjernene» å tenke», skriver Johnsen.

Navngir Mathisen
Han navngir også Start-spilleren Jesper Mathisen og en situasjon under vårkampen på Sør Arena der stopperen ifølge Johnsen «løp over hele banen for å provosere frem et rødt kort til Frode Bjørnevik».

– Erland Johnsen kaller oss for hønsehjerner, spesielt meg da, takker for den! Voksen oppførsel av voksen mann, skriver Jesper Mathisen på sin Twitter-profil tirsdag formiddag.

– Det går ikke på spilleren Jesper Mathisen, det går litt på treneren som tenker kortsiktig. Men for å skyte litt tilbake er det ikke akkurat voksent å løpe over hele banen for å fremprovosere kort heller, sier Johnsen til tv2.no.

– Men Mathisen er den eneste som navngis i artikkelen?

– Ja, men hvis du leser artikkelen står det trenerkollegene. I de situasjonene jeg snakker om tenker de kortsiktig. Hvis det jeg har skrevet har skapt reaksjoner er det bra. Da har jeg oppnådd noe. Dette har skjedd altfor ofte i år. Også i kampen søndag.

mons
mons

Artikkelen endres
Strømmen fikk tre gule kort i kampen mot Start. Daglig leder i romeriksklubben, Per Nygren, tar avstand fra bruken av ordet «hønsehjerne» og forteller at dette vil bli fjernet fra artikkelen på hjemmesiden.

Jeg skjønner det Erland sier, men han skal være forsiktig med å komme med slike uttalelser. Det tar jeg avstand fra. Vi har tatt en prat om det og vi skal ikke ha det slik, sier Nygren til tv2.no.

– Angrer du på bruket av ordet «hønsehjerne», Johnsen?

Jeg kunne sikkert brukt et annet ord, men da hadde det vel ikke blitt noen reaksjon. Jeg har sett meg lei på akkurat det her. I Norge har dette blitt en uting, svarer Johnsen.

Ber dommerne ta tak
Den tidligere Chelsea- og Bayern München-spilleren forteller at han på Strømmen-benken har innført forbud mot forsøk på å provosere frem kort til motstanderen.

– Det glipper i ny og ne, men det er noe vi har tatt opp. Det er også noe dommerstanden bør ta tak i, mener Strømmen-treneren.

Det har ikke lyktes tv2.no å komme i kontakt med Jesper Mathisen eller Start-trener Mons Ivar Mjelde.

sif
sif