Dette er bare en av mange Facebook grupper som varsler brukerne sine om politikontroller.  (Foto: Faksimile fra facebook/ta.no/ANB)
Dette er bare en av mange Facebook grupper som varsler brukerne sine om politikontroller. (Foto: Faksimile fra facebook/ta.no/ANB)

Her avslører de laser-kontrollene

- Vi i UP ønsker å bøtlegge færrest mulig, men det er nok å gjøre

3648 personer er med i en gruppe for varsling av politikontroller i Grenland. Helt greit sier politiet.

- Alle tiltak som får folk til å kjøre mer forsiktig og ansvarlig er et gode, sier distriktsleder Tor Egil Syvertsen for UP i Vestfold og Telemark. til ta.no.

Han greier derfor ikke å irritere seg så veldig over sladringen om politiets kontroller.

Typisk melding

I gruppa varsling av politikontroll i Grenland gir brukerne hverandre tips om aktuelle politikontroller.

Aktivitetsnivået i gruppa går opp og ned, men i juli måned ble det varslet om flere kontroller på veien i Grenland.

- Vær obs når du kjører forbi innkjøringen til Skottfoss på vei ned fra Gulset. I starten av bakken på vei ned til rundkjøringen ved Bergby er det kontroll, skrev en av brukerne for noen uker siden. Dette er en typisk melding som da havner hos de 3648 som har meldt seg på i gruppa.

Ikke provisjon

Siden har også en oversikt over bøtenivået.

- Selv om folk later til å tro noe annet er det ikke slik at vår trafikksikkerhetsinnsats er basert på provisjon, fortsetter Syvertsen. Han forteller at målet er å få ned antallet ulykker og dersom denne gruppa kan hjelpe til med det er det et gode, mener distriktsjefen i UP.

Han er mer skeptisk dersom facebooksiden får uansvarlige trafikanter til å senke farten der og da.

Bøtelegge færrest mulig

I den perfekte verden burde det være unødvendlig å passe på folk. Vi i UP ønsker å bøtlegge færrest mulig, men det er nok å gjøre, sier Syvertsen.

Han avslutter med å anbefale UPs egen facebook-side som også varsler om de strekningene hvor politiet har flest kontroller.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

LES OGSÅ: Stakk av fra UP i over 200 km/t