KLATRER: Edvald Boasson Hagen er ranket som nummer elleve i verden. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
KLATRER: Edvald Boasson Hagen er ranket som nummer elleve i verden. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Rankingbyks for Boasson Hagen

Klassikerseieren i GP Ouest France søndag sendte Edvald Boasson Hagen (25) opp til 11.-plass på rangeringen over verdens beste landeveissyklister.

Den norske sykkelstjernen lå på 30.-plass på forrige måneds verdenstourrangering i regi av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Søndagens seier i GP Ouest France var den første på 62 dager for Boasson Hagen og den sjuende for sesongen. Ingen annen rytter er i nærheten av Sky-stjernens rankingbyks på 19 plasser.

Innsatsen får intet å si for den norske VM-kvoten, som allerede er fastsatt til tre profesjonelle ryttere. Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er allerede tatt ut til mesterskapet i nederlandske Valkenbourg neste måned. Den siste plassen kjemper Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen om.

Les også: To norske blant topp ti i Danmark rundt

Lagkamerat Bradley Wiggins (601 poeng) leder fortsatt rangeringen etter flere etapperittriumfer, deriblant Tour de France. Han følges nærmest av Vuelta a Espana-leder Joaquim Rodriguez (414) og klassikerspesialisten Tom Boonen (410).

bradley wiggins 2 (Foto: ODD ANDERSEN, © mb)
bradley wiggins 2 (Foto: ODD ANDERSEN, © mb)

Sky-kamerat Lars Petter Nordhaug (42), som neste sesong blir Rabobank-rytter, er på 75.-plass, mens OL-bronsevinner Alexander Kristoff (9) er nummer 141. (©NTB)