Moa med i Drillos tropp, Gamst vraket

Mohammed Abdellaoue har slitt med skade, men er med i Egil Olsens tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Island og Slovenia. Morten Gamst Pedersen og Erik Huseklepp er vraket.

Veien til Brasil-VM innledes om halvannen uke. Island i Reykjavik 7. september er første oppgave for Drillo og landslaget. Slovenia kommer til Ullevaal fire dager senere.

En klubbløs John Carew er ikke med i troppen. Derimot er Bjørn Helge Riise og Kjetil Wæhler tilbake på A-landslaget. En skadd Christian Grindheim er heller ikke med.

Slik forklarte Drillo vrakingen av Huseklepp, Gamsten og Grindheim:

– De har prestert under pari på landslaget. For Gamsten har det vært slik litt over tid, for Huseklepp i det siste. Han er ikke kommet ordentlig tilbake. Vi vet hva han står for, og han var kanskje vår beste spiller i 2010. Begge kan komme tilbake. Christian har også slitt med skader. Han ville uansett ikke vært klar på grunn av skade, sa landslagssjefen.

Drillo tar med tre keepere til Island. I tillegg til Rune Almenning Jarstein og Espen Bugge Pettersen er Odd Grenlands André Hansen tatt med. (©NTB)