Rankingbyks for Boasson Hagen

Klassikerseieren i GP Ouest France søndag sendte Edvald Boasson Hagen (25) opp til 11.-plass på rangeringen over verdens beste landeveissyklister.

Den norske sykkelstjernen lå på 30.-plass på forrige måneds verdenstourrangering i regi av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Søndagens seier var den første på 62 dager for Boasson Hagen og den sjuende for sesongen. Ingen annen rytter er i nærheten av Sky-stjernens rankingbyks på 19 plasser.

Innsatsen får intet å si for den norske VM-kvoten, som allerede er fastsatt til tre profesjonelle ryttere. Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug er allerede tatt ut til mesterskapet i nederlandske Valkenbourg neste måned. Den siste plassen kjemper Gabriel Rasch og Vegard Stake Laengen om.

Lagkamerat Bradley Wiggins (601 poeng) leder fortsatt rangeringen etter flere etapperittriumfer, deriblant Tour de France. Han følges nærmest av Vuelta a Espana-leder Joaquim Rodriguez (414) og klassikerspesialisten Tom Boonen (410).

Sky-kamerat Lars Petter Nordhaug (42), som neste sesong blir Rabobank-rytter, er på 75.-plass, mens OL-bronsevinner Alexander Kristoff (9) er nummer 141. (©NTB)