VUELTA
VUELTA

Denne baskiske sykkelstjernen digger norsk black metal: – Det gir meg energi

Se hvordan Igor Antón lader opp til Vuelta a España-etappene.

Andorra la Vella/Barcelona (TV 2 Sporten): Norge er kun representert med én rytter i årets Vuelta a España: Gabriel Rasch.

Men norsk kultur er likevel godt representert i feltet. Av det mer hardtslående slaget. For den baskiske sykkelstjernen Igor Antón digger nemlig norsk black metal.

– Ikke bare musikk
Og det har han gjort helt siden 12-årsalderen.

- Jeg liker spesielt godt Dimmu Borgir. De har jeg sett live flere ganger. Det er black metal og norsk musikk på sitt beste, sier en engasjert Antón til tv2.no.

29-åringen, som har vunnet etapper i både Vueltaen og Giro d'Italia, ble introdusert til norsk svartmetall gjennom en i familen. Etter det har han vært helfrelst.

- Det er ikke bare musikk, men også en måte å se livet på. Det er kultur og det tiltrekker meg. Både slik de går kledd og musikkvideoene med flott norsk natur, forteller han.

Antón lytter ofte på black metal før rittstart. Ofte med god sportslig effekt.

- Det får opp trøkket og energien min. Det er sterk musikk og hjelper meg til å sykle bra, sier Euskaltel-Euskadi-stjernen.

Les også:Historisk hetebølge ved årets Vuelta-start: – Det er et helvete!

– Kurt Asle liker det
Antón har likevel ikke så mange å dele musikksmaken. Spesielt ikke i feltet.

- Nei, jeg kjenner ikke mange som liker de. Men jeg husker jeg snakket med Kurt Asle Arvesen om det. Jeg spurte om han likte det og det gjorde han. Det er ikke lett å finne andre folk som liker black metal. Det er mer kultur for det oppe hos dere i nord, sier han.

Selv om Antón digger både musikken og imaget rundt black metal, har han ikke vurdert å la håret gro og farge det kullsvart.

- He he, nei. Men jeg har flere band-t-skjorter og også et naglearmebånd, avslutter Antón, før han gir oss den klassiske metallhilsenen på vei til lagbussen.

PS! Antón ligger for øyeblikket på 8. plass i sammendraget i Vuelta a España, 03.07 bak sammenlagtleder Joaquim Ro