Alexander Søderlund (Foto: TV 2/TV 2)
Alexander Søderlund (Foto: TV 2/TV 2)

Her slipper Stabæk inn mål etter 25 sekunder: – Vi ser ut som et juniorlag

Haugesund scoret tre ganger før første omgang var halvspilt.

Haugesund-
Stabæk 4-1

Se høydepunktene i videovinduet øverst

Haugesund er et av Tippeligaens desidert beste hjemmelag. Det var derfor ikke særlig oppsiktsvekkende at bunnlaget Stabæk skulle få slite da de gjestet Sildabyen søndag kveld, men FKH fikk muligens enda enklere arbeidsforhold enn ventet i oppgjørets første halvdel.

Kampen startet på verst tenkelige vis for Stabæk. Haugesund gikk rett i angrep, og satte ballen bak Jan Kjell Larsen etter bare 25 sekunder.

Hjemmelaget spilte seg enkelt gjennom motstanderens forsvar, og etter å ha snurret rundt med to Stabæk-spillere fant Pontus Engblom Alexander Søderlund like foran kassa, og landslagsmannen kunne enkelt sette ballen i åpent mål.

Marerittstarten komplett
Bare to minutter senere var marerittet et faktum for de nedrykkstruede fra Bærum. Geir Ludvig Fevang fikk ballen trillende mot seg rundt 20 meter fra mål, og sendte ballen vakkert i hjørnet til 2-0.

FKH fortsatte å dominere, og kunne ha notert seg for flere scoringer i minuttene som fulgte, men det var ikke før det nærmet seg halvspilt første omgang at dagens tredje mål satt i nota.

Denne gangen var det venstreback David Myrestam som var sist på ballen, og nok en gang var det landsmannen Pontus Engblom som stod for serveringen.

Slo tilbake
På overtid like før pause fikk Stabæk en liten oppmuntring. Til tross for klar dominans fra Haugesund i hele omgangen, klarte gjestene å pirke inn en redusering ved Bjarte Haugsdal.

Oppturen skulle ikke gi bortelaget ny giv da andre omgang ble blåst i gang. Haugesund startet som de gjorde i den første halvdelen, og klinket inn en ny scoring bak Jan Kjell Larsen etter 50 minutter.

Pontus Engblom prikket inn sin tredje målgivende pasning, mens Håvard Storbæk fikk kjempetreff, og banket inn 4-1 i vinkelen.

Haugesund klatrer
På dette tidspunktet så det ut til at hjemmelaget sa seg fornøyd med dagens uttelling, for etter hvert dalte både tempoet og kvaliteten i kampen betraktelig. Stabæk hadde likevel ikke særlig mye å svare med, og FKH fikk ingen problemer med å kontrollere kampen og spare krefter.

Haugesund tok dermed et solid byks oppover på tabellen, og befinner seg nå på femteplass med 31 poeng. Stabæk virker å være redningsløst fortapte, der de ligger helt sist med 10 poeng opp til trygg plass.

– Ser ut som et juniorlag
Stabæk-trener Petter Belsvik var ikke nådig da han skulle oppsummere innsatsen mot FKH.

– Vi ser ut som et juniorlag, og Haugesund som et seniorlag. I hele første omgang er vi småguttespillere i duellene. Vi taper alle dueller, og da vinner du aldri en fotballkamp. Vi står og slurver, og står med nisselua i hånda i hele første omgang. Da er vi sjanseløs sier Belsvik til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Petter Belsvik her

– Det er noe som skurrer
Haugesund-sjef Jostein Grindhaug var heller ikke helt fornøyd med det laget hans presterte.

– Det er bra trøkk i oss i dag, og vi produserer voldsomt mye. Samtidig er det noe som ligger og skurrer hos oss. Vi er ikke så bunnsolide som vi ønsker å være, så det er mer å rette på, sier Grindhaug til TV 2 Sporten.

Selv om savnet av toppscorer Nikola Djurdjic ikke var merkbart mot Stabæk, advarer Grindhaug mot å tro at Haugesunds nykomponerte spisspar vil levere varene også i fortsettelsen.

– Vi møter et forholdsvis svakt lag i dag, og jeg tviler vel på at vi får en sånn sjansebonanza som vi hadde i dag i de andre kampene.

TV 2 Play: Se hele intervjuet med Jostein Grindhaug her


Lagoppstilling Haugesund (4-4-2):
P. Kristiansen - V. Skjerve, M. Bjørnbak, U. Bangura, D. Myrestam - H. Storbæk, T. Nygaard, E. Mæland, G. Fevang - P. Engblom, A. Søderlund
(På benken: L. Øvernes, O. Skartun, A. Jóhannesson, U. Anyora, K. Haraldseid, M. Sema, A. Osmanagic)

Lagoppstilling Stabæk (4-4-1-1):
J. Larsen - B. Eiríksson, J. Hammer, E. Helgason, V. Jalasto - F. Brustad, D. Hanssen, A. Haidar, C. Kleiven - V. Gunnarsson - B. Haugsdal.
(På benken: M. Sayouba, S. Sortevik, F. Boli, H. Stengel, M. Stokkelien)

Bli med i kampen om flotte premier! Spill Tippeligamanager 2012!
Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk