BLI  HJEMME: Befolkningen på den japanske øyen Okinawa blir bedt om å holde seg innendørs på grunn av tyfonen. (Foto: Futoshi Hanashiro/AP)
BLI HJEMME: Befolkningen på den japanske øyen Okinawa blir bedt om å holde seg innendørs på grunn av tyfonen. (Foto: Futoshi Hanashiro/AP)
TYFON PÅ VEI: Kraftige bølger slår inn over kystlinjen i Yonabarucho i sørlige Japan søndag. Det er ventet at tyfonen vil rase over øya Okinawa søndag kveld. (Foto: AP/Ap)
TYFON PÅ VEI: Kraftige bølger slår inn over kystlinjen i Yonabarucho i sørlige Japan søndag. Det er ventet at tyfonen vil rase over øya Okinawa søndag kveld. (Foto: AP/Ap)

Kraftig tyfon pisker over Japan

Over 30.000 husstander er uten strøm på de japanske øyene Okinawa og Amami etter tyfonen traff søndag.

Tyfonen skal være den kraftigste på mange år, og fire personer er så langt meldt skadet, ifølge nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ: Tropisk storm satte Haiti under vann

Enorme mengder vann

Lokale myndigheter har bedt befolkningen om å holde seg innendørs. Den ventede stormen er så kraftig at vindkastene kan kaste biler rundt, og føre til bølger på over 12 meter.

Tyfonenes senter har en fart opp mot 180 kilometer i timen, med vindkast som når opp til 252 kilometer i timen. Stormsenteret til tyfonen, som har fått navnet Bolaven, er forventet å passere øyen søndag kveld.

Alle innenlands- og utenlandsflygninger til flyplassen i regionshovedstaden Naha på Okinawa. Det er ventet at Bolaven vil bringe med seg så mye som 500 millimeter med nedbør som vil falle over øyen i løpet av 24 timer, melder meteorologer.

Amerikanske soldater i storm

Mer enn halvparten av USAs tropper i Japan er stasjonert på Okinawa. På flybasen Kadena, en av de største basene på øyen, er alle butikkene stengt.

All ferdsel på basen er begrenset til et minimum, og det er forbud mot å gå ned til sjøen.

Tyfonen Bolaven kommer like etter tyfonen Tembin som gjennomdynket Taiwan fredag.