Kronet kongesesongen med soleklart NM-gull

– Dette har vært en kongesesong. Alt jeg håpet på har slått til, sa Henrik Ingebrigtsen etter å ha kronet sesongen med sikkert NM-gull på 1500 meter.

Han løp inn til 3.43,07 etter å ha ligget alene i teten etter en drøy runde, men han innrømmet at han ble litt overrasket da lillebroren Filip tok teten etter en drøy halv runde.

– Det var et greit løp jeg presterte her, men det var på ingen måte noe superløp. Likevel vil jeg vel si at jeg er bra fornøyd med dette, sa mellomdistansekometen til NTB.

Han vant EM-gullet på distansen tidligere i sommer, og i London-OL var han med i medaljekampen og endte på en solid femteplass. Det var den beste norske prestasjonen på Olympiastadion.

Nå er sesongen helt klart på hell, men dersom formen holder seg noenlunde bra og sykdommen holder seg på avstand, så har han tilbud om å løpe i Diamond League-finalen i Brussel, men det blir også siste konkurranse i år.

– Jeg har slitt litt med sykdom og forkjølelse etter OL, så det var greit at jeg sto over 5000-meteren her i NM, sa Ingebrigtsen etter å ha sikret gullet på favorittdistansen. (©NTB)