Olivier Giroud møter sine gamle lagkamerater på Stade de la Mosson i kveld. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Olivier Giroud møter sine gamle lagkamerater på Stade de la Mosson i kveld. (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Cazorla og Cameron (Foto: GLYN KIRK/Afp)
Cazorla og Cameron (Foto: GLYN KIRK/Afp)

Måltørken fortsetter for Arsenal

Etter to kamper i årets Premier League-sesong, har Arsenal fortsatt tilgode å være involvert en kamp som har inneholdt mål.

Stoke-Arsenal 0-0

Arsenal har tatt to poeng så langt i Premier League. Laget slapp ikke inn mål hjemme mot Sunderland i den første kampen, og heller ikke borte mot Stoke i den andre serierunden.

Problemet til Arsenal er at de heller ikke scorer mål. Begge de to første kampene har endt 0-0, noe som ikke har skjedd i Premier League siden 1998. Da var det Derby som spilte sine to første kamper 0-0.

Se sammendraget fra kampen i videovinduet øverst i saken!

Kampen var av det mindre underholdende slaget, og den beste underholdningen kom fra tribunen da Stoke-fansen hadde laget et banner om Arsene Wenger:

«Arsene - Probably the best chief scout in Manchester».

Chief scout (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Chief scout (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Begge lag ropte på straffe
Etter bare seks minutter var Stoke farlig frempå: Peter Crouch fikk hodet på ballen og headet ned til Jonathan Walters. Ballen gikk i mål, men ble korrekt annullert for offside.

Rett etterpå kom Podolski seg fri på venstresiden og får løsnet skudd. Wilkinson kastet seg foran skuddet og ble truffet i armen. Arsenal ble kanskje snytt for straffe i denne situasjonen.

På dette tidspunktet hadde Arsenal ballen soleklart mest, med hele 71 prosent i ballbesittelse. Likevel klarte de ikke å bryte igjennom forsvaret til Stoke den første halvtimen.

Etter 34 minutter kom Cazorla seg fri på 25 meter. Den lille spanjolen fyrte av et skudd og fikk et godt treff, men Asmir Begovic i Stoke-målet fikk slått til corner uten altfor store problemer.

Santi Cazorla og Geoff Cameron (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Santi Cazorla og Geoff Cameron (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Ballbesittelsen jevnet seg mer ut mot slutten av 1. omgang, men det ble ikke skapt noen flere målsjanser før dommeren blåste av for pause.

Etter 57 minutter ropte også Stoke på straffespark, da Pennant gikk overende i Arsenals boks. Dommeren lot spillet gå videre, og Pennant var rasende over ikke å bli tildelt straffespark.

Les også: Ljungberg: – Arsenals dager er over
Les også: Skrtel-tabbe ødela for Liverpool

Aktiv Giroud
I 2. omgang ble ballbesittelsesprosenten snudd på hodet: Det første kvarteret var det Stoke som hadde ballen mest. Men som Arsenal hadde også Stoke store problemer med å omgjøre ballbesittelsen til målsjanser.

Arsenal og Olivier Giroud fikk en god mulighet etter en corner til å gi Arsenal ledelsen etter 69 minutter. Franskmannen fikk stå helt alene i feltet etter corneren ble slått, og forsøkte seg på et saksespark. Giroud traff ikke mål, men det kunne vært en kandidat til årets mål dersom han hadde truffet.

To minutter før slutt var Giroud frampå nok en gang: På en kontring så franskmannen at Begovic i Stokes mål sto langt utenfor målet, og Giroud prøvde seg fra distanse.

Forsøket strøk tverrliggeren, og Arsenal fortsatte med det sin måltørke i årets Premier League-sesong.

Lagoppstillingene:

Stoke (4-4-2): Begovic - Wilkinson, Shawcross, Huth, Wilson - Pennant, Cameron, Whelan, Kightly - Walters, Crouch.
Benken: Sørensen, Palacios, Jones, Upson, Delap, Shotton, Jerome.

Arsenal (4-2-3-1): Mannone - Jenkinson, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs - Arteta, Diaby - Gervinho, Cazorla, Podolski - Giroud.
Benken: Martinez, André Santos, Walcott, Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Djourou, Coquelin.

Har du noen av Wengers gutter på ditt lag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk