Fredrik Ljungberg tror ikke Arsenal har det som trengs for å bli en toppklubb igjen.  (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)
Fredrik Ljungberg tror ikke Arsenal har det som trengs for å bli en toppklubb igjen. (Foto: JAVIER SORIANO/AFP)

Ljungberg: – Arsenals dager er over

Tidligere Arsenal-spiller Fredrik Ljungberg er ikke imponert over klubbens mangel på sølvtøy og mener Arsenals tid er over.

Følg transfersvinduet direkte i vårt overgangssenter - 24 timer i døgnet!

Se Stoke City-Arsenal på TV 2 PL HD1 søndag fra klokken 14.00!

Foran søndagens kamp mellom Stoke City og Arsenal har den tidligere «Gunners»-stjernen noe han ønsker å få ut.

Fredrik Ljungberg frykter nemlig at Arsenal ikke klarer å komme seg tilbake på samme nivå som de var i dagene da han selv spilte i klubben. Svensken, som nylig ga seg med fotball i en alder av 35, var en del av Arsenals «invincibles» som gikk ubeseiret gjennom 2003/04-sesongen.

– Vi hadde en veldig god tropp
Ljungberg er fortsatt supporter av klubben, men har ikke lenger troen på at Arsenal kan ta seg tilbake til toppen, skriver Mirror.

– Jeg er en supporter, og som alle andre vil jeg at klubben skal vinne trofeer. Det har ikke skjedd på syv år. Da jeg var i klubben klarte Wenger å hente inn store signeringer hver sommer, sa Ljungberg til Sunday Mirror Sport.

Svensken spilte 218 kamper for Arsenal og scoret 48 mål. Han har vunnet to Premier League-titler i 2002 og 2004, samt tre FA-cuper i 2002, 2003 og 2005.

– Vi hadde en veldig god tropp. Det var spillere som visste hva som måtte til for å vinne. Vi signerte Thierry Henry og Robert Pires. I tillegg klarte klubben å hente Sol Campell, som var en av verdens beste midtstopper på den tiden. Arséne klarte likevel å gjøre oss bedre. Det ser det ikke ut som han klarer det nå.

Les også: Arsenal bekrefter: Song til Barcelona
Les også: Ljungberg legger opp

– Det blir urettferdig å skylde på Wenger
Ljungberg var også med Arsenal-laget som spilte mot Barcelona i Champions League-finalen i 2006. Nå tror den tidligere stjernen at klubben ikke vil gi Wenger midlene som trengs.

– Det blir urettferdig å skylde på Arséne Wenger. Han er en fantastisk manager. Jeg håper han kan få mer penger, men det ser ikke ut som om styret kommer til å gjøre det, sa Ljungberg.

Spilleren fikk også prøve seg i en rekke klubber før han la opp. Han var blant annet innom West Ham, Celtic og Seattle Sounders, men innrømmer at sine beste dager var i Arsenal.

– Vi var en spesiell tropp. Alle var etablerte stjerner, men likevel jobbet vi som et lag. Jeg bare håper de dagene kan komme tilbake.