kjendiskvinner_loppis
kjendiskvinner_loppis

Gjenbruksfeberen herjer i kjendisnorge

«Loppis» er mer trendy enn noen sinne blant norske kjendiser.

Gjenbruksgleden blomstrer som aldri før i kjendisnorge. Denne våren og sommeren har flere norske kjendiser vist at miljø og gjenbruk er viktig for dem.

I helgen selger Mira Craig klærne sine på loppemarked ved Grünerløkka i Oslo.

– Det jeg selger er ting jeg synes er veldig kule, men som ikke passer meg. De gamle tingene mine kan være gull for andre, sa hun lørdag til God kveld Norge.

Les også: Her selger Mira Craig klærne sine på loppis

Kongelige lopper

Tidligere i sommer ryddet kronprinsesse Mette-Marit i den kongelige garderoben sin og donerte klær til bloppis.no som er et digitalt loppemarked. Alle inntektene fra salget gikk til Miljøagentene.

– Mange av klærne våre kan gjenbrukes i stedet for å kastes. Beskytt miljøet på en enkel og morsom måte, sa kronprinsessen den gangen i en pressemelding.

Handler på Fretex

Second hand og klær fra loppemarked har lenge vært i motebildet og flere kjendiser har vært flittige til å handle på Fretex. I mai annonserte Eli Kari Gjengedal på Facebook at hun trengte en kjole til Gullruten. TV2s værdame fikk mange kjoler å velge mellom, men valget falt på en grønn kjole fra Fretex.

Les også: Vær-Eli Kari fikk 40 kjoler til festen

– Jeg elsker kjolen og Fretex står for så mye bra, sa Eli Kari i mai.

Butikk i stua og bakgården

Bloggere bruker stadig bloggene sine til å selge klær.

Toppblogger Ulrikke Lund flyttet likeså godt salgsbloggen ut i bakgården og arrangerte bakgårdssalg da hun ryddet i klesskapet i mars.

I juni skrev Dagbladet om Costumeredaktør Vanessa Rudjord som åpnet sitt hjem og solgte sine designskatter til halv pris.

Byttefest

I NRK-serien Teenage Boss inviterer Charlotte Thorstvedt en av deltakerne hjem til seg og viser hvordan man kan ha byttefest med klær og accessories. Her får hun demonstrert hvordan man kan fornye klesskapet på en smart og morsom måte.

Lag noe unikt

Les også: Jenny Skavlan: – Man kan lage så dyre og fine klær man bare vil, men det må selge

Mange kjendiser designer og redesigner også sine egne klær. Jenny Skavlan er kjent for å komme i redesignede klær på den røde løperen. I tillegg blogger hun også om hvordan man kan piffe opp klærne sine.

– Jeg ser på en enkel skjorte som et blankt lerret. Du kan dekorere, brodere og leke deg fram til et helt unikt plagg, uttaler Jenny på bloggen sin.