Henrik Ingebrigtsen og Knut Kvalheim
Henrik Ingebrigtsen og Knut Kvalheim

Legenden om «jyplingen»: – Klart han kan bli best i verden

Mellomdistanse-ikonet Knut Kvalheim er klar på at Henrik Ingebrigtsen kan bli verdens beste 1500 meter-løper.

- Ja, helt klart. Han kan slå både amerikanerne og afrikanerne. Det er tøft, men Ingebrigtsen har det som skal til. Løpet i OL var helt rått. Akkurat den kvelden var han verdens femte beste løper. Det er knallsterkt, fastslår Knut Kvalheim til TV 2.

Og han vet hva han snakker om. Selv sprang han 1500 meter på 3,38,1 på 1970-tallet. I samme løp som Lars Martin Kaupang satte sin norske rekord pålydende 3,37,4. En rekord Henrik Ingebrigtsen slettet i fjor - og forbedret ytterligere til 3,35,43 i OL i London i år.

Selv hadde satte han norsk rekord på den engelske mila i 1974 på 3,56,2. 38 år senere, på et stevne i London i juni, ble rekorden slått av nettop Ingebrigtsen. Ny rekord: 3,54,28.

- Det var vel et varslet mord. Jeg forventet at den skulle bli tatt. Henrik er en helt rå løper - med få svakheter, sier Kvalheim, som er i årets NM i kraft av å være trener for Oslo-klubben Tjalve.

Han tror naturlig nok Ingebrigtsen tar 1500 meter-gullet lett søndag ettermiddag.

- Ja, det skal mye til for å ta ham der. På 800 meter, derimot, der kan han få det tøft. Thomas Roth blir har der. Men samtidig kan man aldri avskrive Henrik i felt, sier Kvalheim.