Degenkolb-seier for tredje gang i Vuelta a España

Tyske John Degenkolb triumferte for tredje gang i årets Vuelta a España etter en hard massespurt på rittets sjuende etappe fredag.

Spurtspesialisten fra Argos-laget måtte grave dypt for å holde helt til målstreken ettersom Sky og Ben Swift åpnet spurten tidlig. Sammenlagttoer Chris Froome bidro i opptrekket, men Swift hadde ikke nok krefter til å ta hjem seieren. Britiske Swift endte til slutt som nummer ti.

Italieneren Elia Viviani (Liquigas) og australske Allan Davis (Orica) var svært nær å tukte Degenkolb på slutten, men måtte ta til takke med å bli nummer to og tre.

Spanske Joaquim Rodríguez fra Katjusja leder fortsatt det spanske treukersrittet sammenlagt foran Froome. Forhåndsfavoritt Alberto Contador ligger som nummer tre.

Gabriel Rasch er eneste norske deltaker i Spania. FDJ-syklisten markerte seg ikke blant de fremste i feltet. Holeværingen har vært forfulgt av uhell så langt i rittet. Fredag endte han på 127.-plass, 2.31 minutter etter etappevinneren. Sammenlagt er Rasch nummer 113 med 34.46 opp til Rodríguez. (©NTB)