Lance Armstrong og Chiara Passerini
Lance Armstrong og Chiara Passerini

– Hvor mange titler har Ullrich nå?

Sykkelverden reagerer med vantro på at Lance Armstrong mister Tour de France-titlene sine.

Etter at Lance Armstrong ga opp sitt forsøk på å forsvare seg mot dopinganklagene mot ham, ble det klart at han trolig mister sine sju Tour de France-titler. Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) kan anke sanksjonen.

Les også: Armstrong gir opp kampen mot dopinganklagene

Ettersom det er mer enn åtte år siden han vant noen av titlene sine, kan han få beholde disse. Bjarne Riis står fortsatt som vinner i 1996 fordi han først ble tatt da det var over åtte år siden han hadde syklet opp Champs Elysees i gul trøye.

Dersom han mister alle, vil følgende stå som vinnere:

1999: Alex Zülle
2000: Jan Ullrich
2001: Jan Ullrich
2002: Joseba Beloki
2003: Jan Ullrich
2004: Andreas Klöden
2005: Ivan Basso

Av disse er fire av dem enten tatt for doping eller har innrømmet bruk av ulovlige midler. Klöden er nå under etterforskning for bloddoping i Tyskland.

Les også: Dette er Tour de France-vinnerne som er tatt for doping

– Ikke mer troverdig
Reaksjonene i sykkelmiljøet er mange etter nattens hendelser.

– Listen over vinnere blir ikke mer troverdig om man sletter Lance, skriver sportsdirektør i Sky Steven de Jongh på Twitter.

Fjorårets Tour de France-vinner Cadel Evans' kone synes også det blir feil å skrive om historien.

– Vent et sekund. Betyr det at Ullrich har vunnet hvor mange titler? Tok de ikke en tittel fra ham også en gang? Interessant!", skriver Chiara Passerini.

Ullrich selv vil ikke si så mye om saken.

– Jeg vet godt i hvilken rekkefølge vi syklet over målstreken. Jeg har avsluttet min profesjonelle karriere, og jeg har alltid sagt at jeg også er stolt av andreplassene mine, sier han til dpad.

Les også: Steffen Kjærgaard tror fortsatt ikke Armstrong var dopet
Les også: Christian Paasche om Armstrong-saken: – Jeg hadde håpet på et skikkelig blodbad

– Komisk
Sportsdirektøren i Omega-Pharma-QuickStep Brian Holm mener Armstrong bør få beholde titlene sine.

– Det blir ganske underholdende å se hvem som da har vunnet disse årene. Alex Zülle, Jan Ullrich, Virenque, Rumsas. Det er mange som syklet de årene som, hvis ikke de har innrømmet det, så har de i hvert fall litt rusk i maskineriet, sier han til Ekstra Bladet.

– La det være. Det er bare latterlig å prøve å endre fortiden. Det er like komisk som at man gir Ullrich to års karantene fra mosjonsløp, fortsetter Holm.

Kyllingen støtter Armstrong
Michael Rasmussen er enig med Armstrong i at det har vært en heksejakt på den tidligere sykkelkongen. Dansken reagerer på at alle Armstrongs tidligere lagkamerater, som skal ha vitnet mot ham får gå fri.

– Ingen har sett vitnemålene, så vi vet jo ikke om de også har dopet seg. Men man kan jo slå fast at de har vært med på å skjule dopingbruk. Og da er jo de også skyldig. Derfor er dette en enormt inkonsekvent behandling. Det er en heksejakt å bare gå etter Lance, sier han til Ekstra Bladet.

Armstrongs tidligere sportsdirektør i US Postal og Discovery Channel Johan Bruyneel stiller seg bak sin tidligere elev.

– I dag er jeg skuffet på Lance og sykkelsportens vegne. Over at det er gått så langt at Lance har fått nok og ikke lenger ønsker å kjempe mot USADAs hets mot ham. Lance har aldri trukket seg fra en fair kamp i hele sitt liv, så avgjørelsen hans i dag viser bare hvor urettferdig denne prosessen har vært, skriver han på hjemmesiden sin.

Får støtte av Tour-legende
Sykkellegenden Eddy Merckx støtter Lance Armstrong og sier han forstår hvorfor amerikaneren ga opp kampen mot dopinganklagene. Merckx, som vant Tour de France fem ganger på 1960- og 70-tallet, mener Armstrongs langvarige kamp for å renvaske seg til slutt ble for mye for ham.

– Lance Armstrong er desillusjonert og har blitt urettferdig behandlet. På et visst punkt kommer resignasjonen og Lance sier til USADA: «Gjør hva dere vil, jeg bryr meg ikke», sier Merckx.

– Lance var alltid veldig korrekt i alt han gjorde i karrieren. Hva mer kan han gjøre? Alle testene hans, som må være mer enn 500 siden år 2000, kom tilbake negative. Hele prosessen (mot ham) er basert på vitner. Dette er dypt urettferdig, mener belgieren.

En annen Tour-legende, Bernad Hinault, er derimot ikke like sympatisk i synet på Armstrong.

– Jeg bryr meg ikke. Dette er hans problem, ikke mitt. Dette er noe som skulle ha blitt ordnet opp i for 10-15 år siden, men det ble aldri gjort, sier Hinault, som er femdobbelt Tour de France-vinner. (©NTB/TV 2 Sporten)