HazardBrassell
HazardBrassell
Eden Hazard og Ivan Ramis (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Eden Hazard og Ivan Ramis (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

BBC-ekspert: – Mer i vente fra Hazard

Andy Brassell varsler at det Chelseas nyerverving Eden Hazard har vist så langt bare er begynnelsen - og lovpriser andre klubbers sommerkjøp.

Følg transfersvinduet direkte i vårt overgangssenter - 24 timer i døgnet!

Se intervjuet med Andy Brassell i videovinduet øverst i saken!

(London, TV 2 Sporten): Hvert overgangsvindu betyr en rekke nye ansikter i Premier League, og allerede i første runde var det flere nyimporter som stjal overskriftene.

Chelseas nye driblefant Eden Hazard var toneangivende mot både Wigan og Reading, og virker å ha tatt overgangen fra fransk fotball til Premier League på strak arm.

Andy Brassell, europeisk fotballkorrespondent for BBC, er ikke overrasket.

- Det er interessant at folk har blitt så overrasket over hans suksess. Jeg tror muligens den personen som er minst overrasket er Hazard selv. Han er en usedvanlig selvsikker ung mann, sier han.

Les også: Her er Hazard-finten som får ekspertene til å juble

Artikkelen fortsetter under bildet!

Andy Brassell er europeisk fotballkorrespondent for BBC.
Andy Brassell er europeisk fotballkorrespondent for BBC.

Mange fryktet at den fintspillende teknikeren Hazard ville slite i møte med brutale engelske forsvarsspillere, men så langt virker han ikke plaget av den røffe behandlingen.

- Det var interessant å høre han etter Wigan-kampen, da han sa at de sparkene han fikk her ikke var noe han ikke opplevde i Frankrike.

- Jeg tror alle husker den taklingen fra Gary Caldwell, som var en helt forferdelig tofotstakling, men han bare sa «au, det var vondt», og reiste seg opp og spilte videre – fordi det er dette han er vant til, sier Brassell.

Flere imponerte i debuten
I tillegg til Hazard hadde både Swanseas Michu og Fulhams Mladen Petric mildt sagt imponerende Premier League-debuter. Begge noterte seg to mål i sin første kamp for sine respektive klubber, og ser begge allerede ut som veldig smarte kjøp.

- Mange er overrasket over hvor billig Michu var, men dette reflekterer at A – han hadde en ganske lav utkjøpsklausul i utgangspunktet, og B – Rayo Vallecano hadde absolutt ingen penger i det hele tatt, sier Brassell.

- Jeg mener størrelsen hans er litt villedende, han er åpenbart en stor fyr. Men det er den fysiske delen av spillet hans som er viktig, det er måten han timer løpene sine og kommer inn i boksen til rett tid, sier BBC-eksperten.

Les også: Drømmestart for «Macho-Michu» og Swansea

Artikkelen fortsetter under bildet!

Michu (Foto: Daniel Hambury/Pa Photos)
Michu (Foto: Daniel Hambury/Pa Photos)
Den kroatiske spissen Mladen Petric fikk en pangstart på Fulham-karrieren med to mål i åpningskampen mot Norwich. Petric kom vederlagsfritt fra Hamburg, der de gjorde det klart allerede fire måneder før kontrakten hans gikk ut at han ikke ville bli tilbudt en ny avtale. Ifølge Brassell var det en blanding av alder og lønnskrav som førte til at få klubber meldte sin interesse.

- Jeg tror det er det faktum at han er 31, jeg tror det er en stor del av det. Samtidig gjør det at han har vært i to store klubber som Dortmund og Hamburg at han var ventet å kreve nokså høy lønn. Så har du også det faktum at han har hatt en del skader de siste par årene, sier Brassell.

Les også: Riise-målgivende startet Fulhams målfest

Artikkelen fortsetter under bildet!

Fulham (Foto: Tim Hales/Pa Photos)
Fulham (Foto: Tim Hales/Pa Photos)

Gjennom karrieren har Petric først og fremst vært kjent for å ha en fryktinngytende venstrefot, men Brassell mener han har mer å tilføre enn bare harde skudd.

- Han viste i den første kampen mot Norwich at ikke alt dreier seg om venstrefoten. Han er veldig årvåken, har veldig god touch, og for den type fotballen Fulham ønsker å spille er han helt ideell, avslutter Brassell.

Hvem har gjort årets beste kjøp? Ta diskusjonen og gi din stemme til høyre!