STILFORANDRING: Etter ti år i rampelyset har Miley Cyrus gått fra barnestjerne til rebelsk popstjerne.
STILFORANDRING: Etter ti år i rampelyset har Miley Cyrus gått fra barnestjerne til rebelsk popstjerne.

Fra Disney-stjerne til rebelsk pønker

– Hun har gått fra veloppdragen sørstatsjente til en lettkledt, uregjerlig pønkeprinsesse, sier moteekspert.

Miley Cyrus (19) ble verdenskjent som «Hannah Montana» og har siden gjort stor suksess som både skuespillerinne og artist.

Sangfuglen har vært i rampelyset i over 10 år, og har både imponert og sjokkert med sine mange omtalte stiler.

Les også:Miley Cyrus på ekstremdiett før bryllupet

Disney-stjernen

Superstjernen Miley Cyrus, født Destiny Hope Cyrus, slo gjennom i Disney-serien «Hannah Montana» i 2006.

Sammen med faren, countrystjernen Billy Ray Cyrus, sang hun seg inn i publikums hjerter.

FAR OG DATTER: Miley Cyrus og faren Billy Ray Cyrus spilte mot hverandre i Disney-serien «Hannah Montana». (Foto: Arlene Richie/jpistudios, © TS)
FAR OG DATTER: Miley Cyrus og faren Billy Ray Cyrus spilte mot hverandre i Disney-serien «Hannah Montana». (Foto: Arlene Richie/jpistudios, © TS)

14-åringen ble raskt en internasjonal sensasjon og USAs mestselgende barnestjerne.

Etter den populære Disney-serien tok slutt i 2011, avslørte Billy Ray at serien delvis ødela familien og var mye av årsaken til Mileys forandrende image.

– Den forbannede serien ødela familien vår. Jeg skulle ønske jeg kunne ta den tilbake. Jeg vil bare at familien skal være samlet og at alle er trygge, glade og normale. Det hadde vært fantastisk, sa Billy Ray i et intervju etter skilsmissen til Mileys mor ble kjent.

Les også:Miley Cyrus ønsker å eksperimentere seksuelt

Fra Disney-stjerne til popartist

POPSTJERNE: Miley Cyrus har hatt en svært vellykket solokarriere.  (Foto: Jennifer Graylock/jpistudios, © TS)
POPSTJERNE: Miley Cyrus har hatt en svært vellykket solokarriere. (Foto: Jennifer Graylock/jpistudios, © TS)

Mens «Hannah Montana»-suksessen pågikk ga Cyrus ut sitt første soloalbum, «Meet Miley Cyrus». I 2008 ga hun ut «Breakout» som debuterte på førsteplassen på Billboard-listen og solgte til trippel platina.

Den 16 år gamle Miley slo på alvor gjennom som popartist, turnerte verden rundt og sang for overfylte arenaer. Idolet ble selve definisjonen på en sukkersøt sangerinne.

I 2008 ble hun kåret til en av prestisjefylte Time Magazines 100 mest innflytelsesrike personene i verden.

– Jeg har hele tiden klart å huske på hva drømmen min er. Jeg husker da jeg var yngre og ønsket å gjøre dette. Dette er alt en del av hva jeg har jobbet for. Livet mitt er helt vilt akkurat nå, uttalte Miley i 2009 da «God kveld Norge» møtte superstjernen til intervju i Hollywood.

Les også: Miley Cyrus: – Jeg er langt fra perfekt

Skandale-Miley

LETTKLEDD: MIley skapte opprør med minimale antrekk på scenen.  (Foto: Gerald ORourke, © dS)
LETTKLEDD: MIley skapte opprør med minimale antrekk på scenen. (Foto: Gerald ORourke, © dS)

Under konserter i 2008 inntok Miley scener i minimale antrekk foran sitt unge publikum, noe som sjokkerte eldre generasjoner.

Disney-fans måpte da lettkledte bilder av den tidligere barnestjernen dukket opp på internett senere samme år. Politiet fant ut at en ukjent hacker stjal bildene fra Miley sin e-postkonto.

– Jeg er ikke perfekt, og jeg kommer til å gjøre feil. Jeg mente aldri at disse bildene skulle publiseres for omverdenen og jeg beklager virkelig hvis jeg har skuffet dere, sa Miley til pressen den gang.

I 2010 sjokkerte Miley atter en gang da en video viste en tilsynelatende beruset Miley som røykte fra en bong, som vanligvis blir brukt til å røyke marihuana.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UTSKEIELSE. I en video fra Miley Cyrus bursdagsfest , publisert på TMZ.com, eksperimenterer hun med røyking av vannpipe. (Foto: TMZ)
UTSKEIELSE. I en video fra Miley Cyrus bursdagsfest , publisert på TMZ.com, eksperimenterer hun med røyking av vannpipe. (Foto: TMZ)

Til tross for at substansen viste seg å være en lovlig urte, Salvie, var det ingen tvil om at Mileys familie og bekjente ble skuffet.

– Jeg er så utrolig lei meg. Dette er ute av mine hender. Jeg beklager, dere, skrev pappa Billy Ray på sin Twitter-profil.

Les også:Miley Cyrus røyket vannpipe på 18-årsdagen

Kjærlighet og glamour

Under innspillingen av filmen «The Last Song» traff Miley sin kommende kjæreste, Liam Hemsworth. Filmen ble en stor kommersiell suksess og paret holdt sammen til tross for bruddrykter.

FORLOVET: - Jeg er verdens lykkeligste jente, sa Miley etter forlovelsen med kjæresten Liam Hemsworth. (Foto: Celebrity Photo)
FORLOVET: - Jeg er verdens lykkeligste jente, sa Miley etter forlovelsen med kjæresten Liam Hemsworth. (Foto: Celebrity Photo)

Bilder av en mer voksen og sofistikert Miley viste at hun tok rollen som skuespiller seriøst. Snart prydet 17-åringen forsidene av glamorøse magasiner som Teen Vogue, Elle og Harpers Bazaar.

I 2010 dukket hun opp i «Sex and The City 2», og imponerte som programleder for det populære komiprogrammet «Saturday Night Live».

Tidligere i år annonserte «Hannah Montana»-stjernen at hun og kjæresten Liams Hemsworth er forlovet.

– Jeg er så overlykkelig og fornøyd med å være forlovet, og jeg gleder meg til et lykkelig liv med Liam. Livet er vakkert, sa artisten og skuespilleren til People.

Les også:Miley Cyrus gale stalker er arrestert

Sjokkerte fans

PUNK: Miley sjokkerer med sin nye hårfrisyre og rockestil. (Foto: PLANET PHOTOS, © PLANET PHOTOS)
PUNK: Miley sjokkerer med sin nye hårfrisyre og rockestil. (Foto: PLANET PHOTOS, © PLANET PHOTOS)

Tidligere denne måneden sjokkerte superstjernen da hun publiserte et bilde av hennes korte og rockete hårfrisyre.

– Har du ikke noe fint å si, så ikke si det. Håret mitt er festet til mitt hode, ingen andres. Nå forsvinner det. Ha det bra, skrev Miley på Twitter.

– Miley har gått fra veloppdragen sørstatsjente med bredt Disneysmil og barnevennlig skolejentelugg – til en lettkledt, uregjerlig pønkeprinsesse. Ved å klippe av seg det lange håret fremstår hun som en jente som tar kontroll over sin egen stil, og som tør å bryte grenser sier «God Morgen Norge» sin moteekspert Marianne Jemtegård til «God kveld Norge».

I den siste tiden har Cyrus forandret sin tidligere glamorøse stil til en mer rocka stil, og har definitivt kvittet seg med Disney-imaget.

– Å bytte ut blonde hairextentions og Mikke Mus-t-skjorter med en rocka sveis og militærboots er “det nye sexy”, noe vi ser hos både Rihanna, Rita Ora og Lady Gaga. Unge popstjerner vil signalisere styrke og seksualitet, ikke glamourmodell-kvinnelighet. Jeg skulle gjerne sett at den utviklingen kom til Norge også. Alexandra Joner leder vei med sexy kort hår og en rå stil. Jeg håper at Carina Dahl blir inspirert og bytter ut den flagrende chiffonkjolen med en løs strikkekjole og blonde pigger.

Tenåringsidolet utfyller sitt rebelske image med hele 11 tatoveringer. Hun har blant annet tatovert «Love» i øret, «Karma» og peacemerke på fingrene, et anker på ankelen og en kolibri i nakken.

Les også:Disney-stjernen kaster klærne igjen