overle (Foto: AP)
overle (Foto: AP)

Paralympics-stjerne mistet benet i haiangrep

Seks år etter at han reddet brorens liv og selv mistet et ben da haien angrep, er Achmat Hassiem en av favorittene i Paralympics.

Det var nær Cape Town i Sør-Afrika 30-åringen fikk livet forvandlet i 2006.

Hassiem var ute i vannet på Muizenberg beach sammen med broren Taariq da en 4,5 meter lang hai slo til. Den da 17 år gamle broren ble angrepet og Hassiem reagerte raskt.

Paralympics-utøveren slo i vannet og fanget oppmerksomheten til haien som etter hvert hogg til i 30-åringens ankel.

– Som dere vet, det er en storebrors jobb å passe på en lillebror, sier Hasseim til BBC ifølge Sports News Ireland.

Han ba badevaktene på stedet trekke lillebroren opp på land før han selv ble slengt fra side til side og dratt rundt 50 meter under vann med haiens tenner dypt inne i foten.

Les også: Paralympics-sjokket: – Skader seg selv for å prestere bedre

Hassiem kom seg etter hvert løs og i trygghet. Seks år senere har han trent seg opp og er klar for 100 meter og 400 meter freeestyle samt 100 meter butterfly under lekene i London som starter 29. august.

Allerede i 2008 var 30-åringen på plass under lekene i Beijing, og nå er han rangert blant de tre beste i verden i sin klasse.

– Jeg fikk tårer i øynene da jeg hørte all jubelen på arenaen i Beijing. Jeg kan bare tenke på hvordan London vil bli. Men det viktigste er livet til min bror. Å miste et ben er ingenting. Mye godt har hendt med meg siden den gang, og nå er jeg med i Paralympics, sier Hassiem.