Jürgen Klopps Borussia Dortmund starter i kveld jakten på det tredje strake seriemesterskapet (Foto: OLIVER HARDT/Afp)
Jürgen Klopps Borussia Dortmund starter i kveld jakten på det tredje strake seriemesterskapet (Foto: OLIVER HARDT/Afp)
tippesaken_header
tippesaken_header

Dansk-tysk oddsdobbel fredag

To tittelforsvarere spilles på hjemmebane

Øvrige omtalte objekter finner man på oddsprogrammet

Her er dagens utvalgte:

4 FC Nordsjælland - SønderjyskE H: 1,50 U: 3,30 B: 4,85

19 Borussia Dortmund - Werder Bremen (0-1) H: 1,70 U: 3,80 B: 3,05

Totalodds: 2,55

Innleveringfrist: 18:25

Få gratis kortleser her!

4 FC Nordsjælland - SønderjyskE H: 1,50 U: 3,30 B: 4,85

Dansk Superliga. Etter å ha tatt fem poeng på de fire første har tittelforsvarer fått sving på sakene, og etter 6-1-seieren her over Silkeborg ble AGF slått 1-0 borte. Jores Okore (f) er ute siden sist, men for øvrig er problemene få. SønderjyskE begynte bra, men nå er to av de siste tre tapt. De slo dog det gamle storlaget Brøndby borte før mandagens 1-2-tap hjemme for OB. Eyjólfur Hédinsson (mb) er blant spillerne som stadig er ute, og gjestene har ikke mer enn 16 spillere med i troppen i kveld heller. FCN vant henholdsvis 2-0 og 1-0 i de tilsvarende møtene forrige sesong, og 1,50 for H i denne kombineres med en klar Dortmundseier fredag.

19 Borussia Dortmund - Werder Bremen (0-1) H: 1,70 U: 3,80 B: 3,05

Tysk Bundesliga. Serieåpning. Dortmund har vært rangert bak Bayern München de siste to sesongene, men de har like fullt to strake seriemesterskap. Nå er det ventet at det blir jevnt mellom de to store, mens Schalke er favoritter til å ta en ny tredjeplass. Om den siste CL-plassen kan det bli en hard kamp. I bunnen er opprykkerne Eintracht Frankfurt, Fortuna Düsseldorf og Greuther Fürth ventet å være, men Augsburg og Freiburg også kan få det tøft.

Om kampen: Werder Bremen ble nr. 13 for to sesonger siden, nr. 9 sist, henholdsvis 34 og 39 poeng bak dagens motstander. Inn har de nå fått inn blant andre Theodor Gebre Selassie (f), Kevin de Bruyne (mb), Eljero Elia (mb) og Nils Petersen (a). Spillere som Tim Wiese (k), Naldo (f), Sebastian Boenisch (mb), Marko Marin (mb), Markus Rosenberg (a) og Claudio Pizarro (a) har reist. Rosenberg og Pizarro scoret 28 av lagets 49 mål forrige sesong, så det kan igjen bli tungt i Bremen. Gjestene startet konkurransesesongen med cupexit borte mot Preussen Münster etter spilleforlengelse. Dortmund mistet Shinji Kagawa (mb) til Manchester United, men har fått inn Marco Reus (mb) fra Mönchengladbach. Lucas Barrios er også borte, men han scoret bare i to av 18 seriekamper forrige sesong, hvor han stort sett begynte på benken, og nye Julian Schieber gjør det trolig like bra. Verten har så langt i høst tapt borte for Bayern München og slått Oberneunland greit i cupen. Lagene kan stille nær toppet i kveld. Werder Bremen ser slett ikke skremmende ut, mens Dortmund trolig er like gode som de har vært de siste to sesongene. 1,25 for H er ikke mye, men ikke langt unna tilstrekkelig.

Om spillet: Werder Bremen er gitt 1-0-ledelse fra start. Styrkeforholdet mellom disse to lagene vil trolig være om lag det samme som det har de to foregående sesongene. Werder Bremen har samlet 17-5-12 med dette utgangspunktet disse to sesongene borte, Borussia Dortmund 21-5-8 hjemme. Jürgen Klopps elever bør kunne innlede serien med en klar hjemmeseier og 1,70 for H i dette spillet finner veien til kupongen.