Greit utgangspunkt for Tromsø

Tromsø skaffet seg et brukbart utgangspunkt med 3-2 hjemme mot serbiske Partizan Beograd i europaligakvalifiseringen torsdag.

Tromsø var det førende laget kampen gjennom og burde strengt tatt vunnet med flere mål. To til dels unødvendige baklengsmål ødela noe av helhetsinntrykket for hjemmelaget.

Kvarteret før slutt tok det fyr på Alfheim. Fredrik Björck headet Tromsø til en velfortjent 2-1-ledelse, før Kara Mbodji økte ledelsen fire minutter senere. En 3-1-seier ville vært et svært godt resultat for tromsøværingene, men Partizan fikk med seg en viktig redusering to minutter senere.

Tromsø åpnet friskt og burde ledet kampen før ti minutter var spilt. Innledningsvis stanget Kara ballen like til side for Partizans mål, før Zdenek Ondrasek rundet keeper Vladimir Stojkovic etter sju minutter. En serbisk takling i siste liten hindret imidlertid en drømmestart for Tromsø.

Hjemmelaget beholdt initiativet utover i første omgang og tok en fortjent ledelse ved Aleksandar Prijovic etter 37 minutter. Sveitseren headet ballen i mål via tverrliggeren. Ledelsen varte imidlertid i bare fem minutter før Sasa Markovic sendte gjestene inn i kampen igjen på Partizans første mulighet.

Gjestene var giftige på kontringer og hadde alle tiders mulighet til å ta ledelsen da Stefan Scepovic kom mutters alene med Marcus Sahlman etter 56 minutter. Men Tromsøs sisteskanse vartet opp med en matchvinnerredning av de sjeldne. (©NTB)