HJEM I SKAM: Prins Harry må hjem til England, der kongeekspert Kjell Arne Totland tror han kan vente seg et oppvaskmøte med bestemor.
HJEM I SKAM: Prins Harry må hjem til England, der kongeekspert Kjell Arne Totland tror han kan vente seg et oppvaskmøte med bestemor.

– Nå blir det oppvaskmøte på slottet

Skal ha blitt beordret hjem av Dronningen.

Den britiske kongefamilien har stått høyt i kurs den siste tiden. Bryllupet mellom hertuginne Catherine og prins William var starten på et år som har vært preget av feiring og folkefest. Men prins Harrys siste nakenstunt har sprukket den britiske lykkeboblen.

Ødelegger

– Hittil i år har den britiske kongefamilien kunnet feste og feire seg selv uten skandaler. Men så kommer altså disse nakenbildene av prins Harry fra Las Vegas og ødelegger idyllen fullstendig. Og nå når britene så smått var begynt å venne seg en mer voksen og seriøs prins, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til «God kveld Norge».

Les også: Prins Harry tatt med buksene nede.

Beordret hjem

Ifølge det amerikanske nettstedet TMZ har dronningen beordret Harry hjem til London, og Totland tviler ikke på at barnebarnets oppførsel har skapt stor oppstandelse innad i familien.

– Kongefamilien er naturlig nok opprørt over at disse avslørende bildene er kommet ut i offentligheten. Det oppleves selvsagt som en stor belastning og setter både dronningen og hele hennes familie i forlegenhet, sier Totland, som er forbauset over at Harry ikke har vokst fra denne typen oppførsel.

Les også: Her kan du møte på prins Harry, William og Kate under OL

Oppvaskmøte

– Dette er jo absolutt ikke en akseptabel oppførsel av en 27 år gammel britisk prins på besøk i utlandet. Og det blir nok et heftig oppvaskmøte bak lukkede dører både med pappa Charles og farmor Elizabeth når Harry er tilbake i London denne uken, sier kongeekspert Kjell Arne Totland til «God kveld Norge».

Enormt populær

Han tror imidlertid ikke at dette vil ha noe å si for populariteten til Harry. Den yngste prinsen står nemlig svært høyt i kurs hos den britiske befolkningen.

– Ironisk nok tror jeg faktisk ikke prins Harrys eget omdømme vil bli svekket noe nevneverdig av denne skandalen. Han er kjent som en bajas og ugagnskråke, men han er en sympatisk kar og umåte populær i sitt hjemland, Briter flest elsker ham – og tilgir ham det meste. Men han har nok fått seg en skikkelig lærepenge, avslutter Totland.