KONGEHUSEKSPERT: Kjell Arne Totland kommenterer kronprinsparets brev til VG. (Foto: Foto: Werner Juvik)
KONGEHUSEKSPERT: Kjell Arne Totland kommenterer kronprinsparets brev til VG. (Foto: Foto: Werner Juvik)

– Både uvanlig og sterk reaksjon fra kronprinsparet

Kjell Arne Totland mener kronprinsparet viser at det går en grense rundt omtalen av barna.

VG har i dag publisert et åpent brev sendt personlig fra kronprinsparet hvor de slår tilbake mot avisens sak om kongefamiliens sikkerhet.

Det var da en Instagram-koto under Marius Borg Høibys navn ble oppdaget at diskusjonen startet og ekspertene mente de private bildene og opplysningene tydet på et sikkerhetsbrudd rundt den norske kongefamilien.

Les saken her: – Vi reagerer sterkt på at dere eksponerer et av våre barn på denne måten

– Uvanlig og sterk reaksjon

Kongehusekspert Kjell Arne Totland, forteller til God kveld Norge» at brevet er en stor reaksjon fra kronprinsen og kronprinsessens side.

– Dette er utvilsomt en både uvanlig og sterk reaksjon fra kronprinsparets side. Dette handler nok først og fremst om deres sterke ønske som foreldre å beskytte og skjerme sine barn, i dette tilfellet Marius, sier Totland.

Selv om vi ikke tidligere har opplevd en slik reaksjon, minner Kjell Arne om Mette Marits åpenhet og tale til mediene før hun ble kronprinsesse.

– Dette er nok første gang vi opplever at Haakon og Mette-Marit sender et slikt åpent brev til en avis, men mange vil kanskje huske at kronprinsesse Mette-Marit i sin tid holdt et følelsesladet innlegg på et møte i redaktørforeningen om nettopp medienes behandling av hennes sønn, sier han.

Les også: Private bilder av kongefamilien florerte på nett

Et vanlig liv

I brevet skriver kronprinsparet til VG blant annet at;

«Vi reagerer sterkt på at dere eksponerer et av våre barn på denne måten»

Kjell Arne understreker at det norske kronprinsparet hele tiden har vært opptatt av at deres barn skal leve et normalt liv.

– Kronprinsparets er opptatt av at deres barn skal ha et så normalt liv som mulig – og få de samme erfaringer og opplevelser som andre barn og unge. I dette tilfellet bruk av sosiale medier.

Han fortsetter,

– Kronprinsparet ønsker nok som foreldre å markere at de mener det går en grense for hvordan mediene kan og bør omtale deres barn. Som tenåring opplever kanskje Kronprinsessens eldste sønn både medietrykk og omtale mer belastende enn tidligere. Marius ønsker forståelig nok i størst mulig grad å kunne være og gjøre som alle andre unge i dag. Men han opplever trolig at han på grunn av sin familietilhørighet til en viss grad må legge bånd på seg i offentligheten.

Les også: Marius Borg Høiby misbrukt på nett

Markerer et poeng

Ifølge VG ble Instagram-kontoen i går kveld gjort privat for senere å bli slettet.

Kjell Arne påpeker at dette er et tegn på at kronprinsparet også lytter til mediene.

– Så vidt jeg forstår, er den omtalte Instagram-kontoen nå slettet – og det viser jo med all mulig tydelighet at Slottet tross alt har tatt VGs artikkel alvorlig. Samtidig har kronprinsparet fått markert at de mener det går en grense for omtale av deres barn, avslutter Totland.

Les også: Her er kronprinsparets egne 17. mai-bilder