camara (Foto: AP)
camara (Foto: AP)

Tidligere Premier League-profil trener med FFK

Henri Camara har 99 landskamper for Senegal og en fortid i fem Premier League-klubber. Nå er han på vei til norsk fotball.

Camara kjenner Fredrikstad-spiss Mouhamed Gueye godt og kommer til Østfold på trening i dag, skriver FFK på sin hjemmeside.

Senegaleseren, som står med 29 mål på 99 landskamper, er mest kjent for tiden i Premier League, men scoret hyppig både i Sveits og Frankrike før han ble hentet til den gang nyopprykkede Wolverhampton i 2003.

35-åringen ble leid ut til både Celtic og Southampton før Wigan bladde opp tre millioner pund for å sikre seg spissen. På DW Stadium viste Camara seg igjen som en stabil målscorer, men låneopphold i West Ham og Stoke endte målløse.

Ferden gikk så videre til Sheffield United før Camara forlot balløya til fordel for Hellas. Veteranen ble Panetolikos' toppsorer med sju mål på 30 kamper forrige sesong, men det var ikke nok til å sikre ny kontrakt på toppnivå.

Fredrikstad trenger sårt offensive forsterkninger etter å ha mistet blant annet Tarik Elyounoussi og Etzaz Hussain i sommer. Også Argenis Fernandez Zapata fra Costa Rica får sjansen til å vise seg frem på trening frem til mandag.