vanBastensunny
vanBastensunny
Marco van Basten   Heerenveen. (Foto: TOUSSAINT KLUITERS/Afp)
Marco van Basten Heerenveen. (Foto: TOUSSAINT KLUITERS/Afp)

Marco van Basten: – Spesielt å møte Solskjær

Heerenveen-manageren tror på en severdig kamp mot Molde.

Torsdag kveld tar Molde imot nederlandske Heerenveen til Europaliga-kvalifisering på Aker Stadion.

Se hele pressekonferansen i opptak i videovinduet øverst på siden.

Heerenveen trenes av den tidligere storspilleren Marco van Basten, en spiller Ole Gunnar Solskjær sa var hans store idol i barndommen under hans pressekonferanse før kampen tidligere onsdag.

Smigret superspiss
Da van Basten møtte pressen før den nederlandske klubbens trening i Molde var han mer opptatt av kampen enn hvem som sitter på motstanderbenken.

– Jeg forbereder kampen mot Molde. At han (Ole Gunnar Solskjær, journ. anm) er treneren er noe spesielt, men det er ikke det viktigste, sa treneren som setter pris på ordene fra sin norske trenerkollega.

For Solskjær er møtet større.

– Han er en av de beste avslutterne som noen gang har spilt fotball og jeg studerte ham veldig nøye. Jeg tror han formet meg litt som fotballspiller, så det blir kjekt å treffe ham for første gang, sa Molde-treneren.

– Jeg er beæret over at han ser på meg på den måten, og det er selvfølgelig hyggelig, repliserte den tidilgere superspissen.

Les også: Solskjær møter idolet: – Jeg hadde van Basten-drakt

– Ingen favoritter
Men van Basten tar i høyeste grad den norske seriemesteren alvorlig.

– De spilte Champions League-kvalifisering, det gjorde ikke vi. De ble mestere i Norge, det ble ikke vi i Nederland. Jeg vet ikke om det er noen stor favoritt. Det er mer en 50-50-kamp, vi har muligheten akkurat som Molde, sa 48-åringen som har studert Molde inngående før oppgjøret.

Han tror det blir en severdig kamp.

– Det er to klubber som vil spille fotball. Det jeg har sett er at Molde ønsker å spille fotball. De tar initativ og vil lage mål. Vi har den samme filosofien, så forhåpentlig blir det en god kamp, sier nederlenderen.

– Jeg kan si mye om Molde, men jeg tror ikke det er lurt å avsløre hva jeg vet dagen før kampen. Det jeg kan si er at de er et godt balansert lag som har en god kjerne som har spilt sammen over lengre tid, sier van Basten og nevner spesielt Magne Hoset, Magnus Wolff Eikrem og Knut Olav Rindarøy.

Den tidligere landslagsspissen husker godt at han var på laget som tapte 2-1 for Norge på Ullevaal i 1992, men mener Molde ikke spiller typisk norsk.

– Norske lag har tradisjonelt minnet veldig om engelske i spillestil, men det gjør ikke Molde.

Se hele pressekonferansen i opptak i videovinduet øverst på siden.