BOLT (Foto: GABRIEL BOUYS/Afp)
BOLT (Foto: GABRIEL BOUYS/Afp)

Usain Bolts skremmeskudd til konkurrentene: – Jeg satser mot Rio

... men supersprinteren vurderer å prøve andre øvelser i jakten på nye utfordringer.

Usain Bolt tok enkelt med seg gullmedaljene på 100 og 200 meter under OL i London, akkurat som under OL i Beijing for fire år siden.

De konkurrentene som håpte at verdensrekordholderen skulle bli mett og miste gnisten blir skuffet. Nå gjør jamaicaneren det soleklart at han også blir å finne på startstreken under OL i Rio.

– Så lenge jeg er «fit» og klar, så er jeg der, uten tvil, sier Bolt.

Og det er ikke bare sprinterne som kan skjelve i buksene av superløperens lovnader. Han sier også at han vurderer å prøve seg på andre øvelser.

For en utøver av Usain Bolt sitt kaliber er det mange muligheter, som ikke direkte utelukker hverandre.

Les også: Derfor er kroppen til Bolt en gullmaskin

– Det handler om å sette ulike mål. Det er mange ulike ting jeg kan gjøre i sporten. Treneren min vil at jeg skal løpe 400 meter. Selv vil jeg prøve lengdehopp, sier mannen som fylte 26 år tirsdag.

Om han endrer opplegget og fokuserer på andre øvelser vil det naturligvis gå utover øvelsene som har gjort han til sportens største stjerne.

– Jeg kan også velge å gå for å forbedre mine egne rekorder igjen. Det er ulike muligheter og etter sesongen vil vi avgjøre hva vi vil gjøre, og så vil vi jobbe med det neste sesong, forklarer sprinteren.

Les også: Bolt drømmer om å spille for Manchester United

Intervjuet ble gjort i forbindelse med Diamond League-stevnet i Lausanne som går torsdag, der Bolt skal løpe 100-meter.

Der blir det ingen ny superduell med Yohan Blake som tok sølvet bak «Lightning Bolt» på både 100- og 200-meteren i OL. De to løp også sammen på laget til Jamaica som satt verdensrekord på 4x100 meter.

Blake stiller nemlig kun på 200-meteren i stevnet. Alt tyder på at de to jamaicanerne unngår hverandre også resten av høsten.

– Jeg elsker å løpe mot Usain, men dette er noe managerne styrer, sier Blake før stevnet.