QPRMontage
QPRMontage

Har brukt 44 spillere på ett år

I årets første serierunde startet Mark Hughes’ QPR med fire debutanter. Ytterligere en kom inn i 0-5 nederlaget mot Swansea. Hele 44 spillere har nå vært på banen for QPR det siste året.

Queens Park Rangers gikk på et sviende nederlag hjemme mot fjorårets opprykkskollega Swansea i den første serierunden av Premier League. Muligens er noe av grunnen til QPRs mangel på sportslig utvikling, for mange utskiftninger. Klubben har nemlig brukt nok spillere til å fylle opp fire vidt forskjellige ellevere.

Da overgangsvinduet stengte i august i fjor, hadde daværende manager Neil Warnock hentet inn elleve nye spillere. Joey Barton og Anton Ferdinand var de tyngste navnene før Premier League-comebacket. London-klubben gjorde det bra og befant seg på midten av tabellen langt ut på høsten.

I slutten av november startet en rekke med åtte kamper uten seier, noe som endte med at manager Warnock fikk sparken i januar. TV 2 Sportens Premier League-kommentator Kasper Wikestad sier at for mange nysigneringer gjorde at laget ikke var samspilt.

– Det var på slutten av overgangsvinduet da Tony Fernandes kjøpte QPR, at spillerne kom til klubben, men det var ikke akkurat spillere av øverste hylle, sier Wikestad.

Nok en ny manager
To dager etter at Warnock fikk sparken, ansatte QPR den tidligere Manchester City og Fulham-manageren Mark Hughes, som umiddelbart forsterket stallen med seks nye spillere. Ny manager og nye spillere var imidlertid ikke nok til å holde klubben unna bunnstriden resten av sesongen. Dyrinnkjøpte Bobby Zamora og Djibril Cisse ble kjøpt inn for å skyte QPR oppover tabellen.

– Zamora scorte bare to mål for QPR sist sesong, og Cisse var et bra kjøp, men han hadde karantene i sju av kampene etter to røde kort på våren, fortsetter Wikestad.

– Tror QPR fortsetter kjøpefesten
Årets overgangsvindu er fortsatt åpent, og hittil har QPR hentet inn sju spillere, men det ryktes om flere overganger inn portene på Loftus Road.

– Jeg tror at QPR vil fortsette å hente inn spillere før overgangsvinduet stenger, sier Wikestad

Les også: QPR og Real Madrid enige om Carvalho

Fortsatt har ikke nyervervelsene Jose Bosingwa og Ryan Nelsen vært i aksjon for de hvite og blå, og det ryktes også at Tottenham har akseptert et bud fra QPR på sin kaptein Michael Dawson. De skal også ha fått akseptert et bud om å få låne Ricardo Carvalho fra Real Madrid.

Den totale listen, ekskludert Bosingwa og Nelsen som enda ikke har vært på banen, lyder nå på 44 spillere som har spilt for QPR i Premier League, FA-cupen eller Ligacupen de siste tolv månedene.

Patrick Agyemang
Bruno Andrade
Joey Barton
Jose Bosingwa*
Jay Bothroyd
Akos Buzsaky
DJ Campbell
Radek Cerny
Djibril Cisse
Lee Cook
Matthew Connolly
Fabio Da Silva
Shaun Derry
Samba Diakite
Kieron Dyer
Hogan Ephriam
Alejandro Faurlin
Anton Ferdinand
Danny Gabbidon
Robert Green
Fitz Hall
Michael Harriman
Heidar Helguson
Troy Hewitt
Clint Hill
David Hoilett
Rob Hulse
Andy Johnsen
Paddy Kenny
Jamie Mackie
Federico Macheda
Brian Murphy
Ryan Nelsen*
Nedum Onuoha
Ji-Sung Park
Bruno Perone
Jason Puncheon
Martin Rowlands
Danny Shittu
Tommy Smith
Adel Taarabt
Taye Taiwo
Armand Traore
Shaun Wright-Phillips
Luke Young
Bobby Zamora

* Ikke vært på banen ennå for QPR.