Petter Northug  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Petter Northug (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Positive testresultater for Northug

Petter Northug jr. presterer meget godt på trening for tiden. Kondisjonstestene på sommeren har aldri vært bedre enn nå.

Selv om en lyskestrekk fortsatt sitter litt i, ser det ut til at Petter Northug har ristet av seg magetrøbbelet og det andre som plaget han på slutten av forrige sesong.

Mange av Northugs testresultater er på rekordnivå.

Sist fredag var han gjennom en ny runde, og analysesvarene var entydige: «Jobben er gjort så langt».

Landslagstrener Trond Nystad sier til NRK.no at Northug har levert bedre resultater enn noensinne på kondisjonstestene de gjør på tredemølle på denne tiden av året.

Treneren tar likevel ikke av.

– Mange har vært verdensmestre på mølla før, uten å prestere på ski. Det blir litt for snevert å tolke det som at Petter «aldri har vært bedre». Men positivt er det absolutt, sier Nystad til NRK.

Les også: Bjørgen er friskmeldt

Verdenscupen åpner i Gällivare i slutten av november. Tour de Ski og VM (Val di Fiemme) er vinterens hovedmål for Northug.

På veien dit venter to lengre høydeopphold i Alpe di Siusi og Livigno i august og september.

Etterspørselen er stadig stigende for Petter Northug, men langrennsløperen prioriterer skigåingen nå.

Lars Gilleberg er nyansatt rådgiver og sponsorkontakt for bedriften Petter Northug junior, og han sier at langrennsløperen kunne ha jobbet full tid som TV-stjerne om han ville.

– Jeg var ikke spesielt interessert i langrenn, men har jo allerede merket hvilket voldsomt trøkk det er rundt sporten og Petter. Jeg tror ikke det er noe underholdningskonsept på TV vi ikke er invitert til å delta i. Flere henvendelser kommer også fra Sverige. Vi har sagt nei til nesten alt i begge land. Petter ønsker å bruke tiden til å trene, sier Gilleberg til NTB.

(©NTB/TV 2 Sporten)