NATURLIG LØPING: Fivefingers kan være et alternativ for deg som er opptatt av naturlig løping. Ifølge testpanelet gir skoene en stor frihetsfølelse. (Foto: Produsenten/)
NATURLIG LØPING: Fivefingers kan være et alternativ for deg som er opptatt av naturlig løping. Ifølge testpanelet gir skoene en stor frihetsfølelse. (Foto: Produsenten/)

Vibram Five Fingers Spyridon

Sjekk dommen fra Löplabbets skotest.

Støtdemping: 0

Løpsfølelse: 4

Stabilitet ulendt underlag: Bra

Grep gjørme: 3

Grep steiner/røtter: 4

Vektforskjell tørr og våt utgave: + 21%

Vekt: 178 g (herre) 144 g (dame)

Pris: 1300 kr

Vibram Five Fingers leverer kun minimalistiske modeller nesten uten dempet mellomsåle. Spyridon er årets terrengmodell. VFF har en utradisjonell ovedel med lommer for tærne. I starten kan det være vanskelig å få tredd alle tærne i riktig hull. Modellen har ingen snøring, men stropper som justeres for optimal passform. Det synes vi fungerte bra.

Spyridon har kun en tynn EVA mellomsåle og vi definerer det som ingen ekstra demping. Foten sammen med resten av bevegelsesapparatet må dempe støtet. Det stiller særlig krav til legg og fotbue i starten. I og med at du ikke har tradisjonell mellomsåle får du optimal kontakt med underlaget. Det gjør at modellen har god stabilitet i ulendt terreng. Men det krever en innkjøring, særlig i terrenget.

Noen av testløperne var engstelig for skarpe steiner og røtter og løp anspent. Andre slapp seg mer løs. Tilbakemeldingen på løpsfølelsen sprikte fra 2-6.

Yttersålen har god beskyttelse på hele fotbladet. Gummien er fast og har noe mønster. Det sitter tilfredstillende på våte steiner og røtter og også i gjørmen.

Minimalistiske modeller fungerer aller best på mykt underlag. Spyridon krever innkjøring for de fleste. Den er et godt alternativ for deg som er opptatt av naturlig løping. Etter noen turer gir den stor frihetsfølelse.

Her er årets store test av terrengsko

KREVER INNKJØRING: Vibram Five Fingers Spyridon har kun en tynn EVA mellomsåle og ingen ekstra demping.  (Foto: Produsenten/)
KREVER INNKJØRING: Vibram Five Fingers Spyridon har kun en tynn EVA mellomsåle og ingen ekstra demping. (Foto: Produsenten/)