FART: Inov   8 X Talon 212 er en modell som passer for stor fart i terrenget.  (Foto: Produsenten/)
FART: Inov 8 X Talon 212 er en modell som passer for stor fart i terrenget. (Foto: Produsenten/)

Inov- 8 X-Talon 212

Sjekk dommen fra Löplabbets skotest.

Støtdemping: 3

Løpsfølelse: 5

Stabilitet ulendt underlag: Bra

Grep gjørme: 6

Grep steiner/røtter: 5

Vekt: Unisex kun veid i herre 240 g (herre)

Vektforskjell tørr og våt utgave: + 26%

Pris: 1350 kr

Inov-8 er et engelsk skomerke som stort sett har fokusert på løpesko for terreng. Det har gitt mange gode terrengmodeller. X-Talon 212 er en herremodell som går ned i damestørrelser (str 36). Den er smal og det er godt hold i overdelen, også når den blir våt.

Profilen er lav som en forfotmodell. Det gir god stabilitet i ulendt terreng og er en modell også for raskere terrengløping. Mellomsålen er fastere enn tradisjonelle asfaltsko. Dempingen blir derfor som en konkurransesmodell, men de myke knottene i yttersålen gir ekstra demping og det er et pluss.

Den lavere profilen gir også svært god løpsfølelse. Dette er en modell også for stor fart i terrenget. Yttersålen har en kombinasjon av klebrig gummi og grovt mønster. Det gjør at den sitter godt i alle typer terreng.

Også på våte steiner og røtter og i gjørmen. X-Talon 212 har vært på markedet noen år og er fremdeles blant de beste terrengmodellene. Den passer best deg som hovedsakelig løper på sti og i terrenget. Et godt alternativ til konkurranser i terrenget.

Her er årets store test av terrengsko