GOD LØPSFØLELSE:   Adizero XT har god respons i mellomsålen og gir meget god løpsfølelse, mener Löplabbets testpanel. (Foto: Produsenten/)
GOD LØPSFØLELSE: Adizero XT har god respons i mellomsålen og gir meget god løpsfølelse, mener Löplabbets testpanel. (Foto: Produsenten/)

Adidas Adizero XT 4

Sjekk dommen fra Löplabbets skotest.

Støtdemping: 4

Løpsfølelse: 5

Stabilitet ulendt underlag: Bra

Grep gjørme: 5

Grep steiner/røtter: 5

Vekt: Unisex kun veid i herre 280 g (herre)

Vekstforskjell tørr og våt: + 33%

Pris: 1300 kr

Adizero XT er en herremodell som går ned i størrelse euro 36. Den har en smalere passform enn tradisjonelle Adidas-modeller. Det er bra i en terrengmodell. For smale dameføtter kan det allikevel bli bred.

Profilen er lavere enn asfaltmodeller og den er stødig i ulendt terreng. Adizero XT har god demping og fungerer omtrent som en lettvektsmodell.

Adizero XT har god respons i mellomsålen og gir meget god løpsfølelse. Sammen med sålens profil gjør det den til en rask modell.

Yttersålen har Continental-gummi og et godt mønster. Det gjør at den gir et god grep på alle underlag. Et klart pluss at den griper godt på våte steiner og røtter og gjørmete underlag.

Adizero XT er en solid oppdatering og har blitt en fullblods terrengmodell. Passer nok mange løpere, men er best når det er vått og gjørmete. Et alternativ også for tyngre løpere.

Her er årets store test av terrengsko