TV-kø for Northug

Petter Northug nyter et par rolige pokerdager i Barcelona før han skal opp i tynnluften. Langrennsløperen kunne ha jobbet full tid som TV-stjerne om han ville.

Etterspørselen er stadig stigende for Northug. Lars Gilleberg er nyansatt rådgiver og sponsorkontakt for bedriften Petter Northug junior.

– Jeg var ikke spesielt interessert i langrenn, men har jo allerede merket hvilket voldsomt trøkk det er rundt sporten og Petter. Jeg tror ikke det er noe underholdningskonsept på TV vi ikke er invitert til å delta i. Flere henvendelser kommer også fra Sverige. Vi har sagt nei til nesten alt i begge land. Petter ønsker å bruke tiden til å trene, sier Gilleberg til NTB.

Det virker som det går bra selv om en lyskestrekk fortsatt sitter litt i. Mange av Northugs testresultater er på rekordnivå. Sist fredag var han gjennom en ny runde, og analysesvarene var entydige: «Jobben er gjort så langt».

Verdenscupen åpner i Gällivare i slutten av november. Tour de Ski og VM (Val di Fiemme) er vinterens hovedmål for Northug.

På veien dit venter to lengre høydeopphold i Alpe di Siusi og Livigno i august og september. (©NTB) (©NTB)