FCK tok første stikk

FC København holdt unna et massivt Lille-trykk i annen omgang, og vant 1-0 på eget gress i mesterligakvalifiseringen tirsdag.

Det skal bli mer FC København jubel denne sesongen, som de inneder mot overkommelige AaB (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ap)

Den danske storklubben fikk dermed et godt utgangspunkt før returoppgjøret i Nord-Frankrike neste uke. Oppgjøret er siste hinder før det lukrative gruppespillet i mesterligaen.

En hodesterk César Santin stanget inn kampens eneste mål i Parken sju minutter før pause. Brasilianeren ruvet i luften mellom to Lille-stoppere og satte et innlegg fra Lars Jacobsen perfekt i nettmaskene via den ene stolpen.

FCK var svært effektive. Gjestene var det klart beste laget, men klarte ikke å få ballen bak Johan Wiland.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Lille hadde en utmerket mulighet til å ta ledelsen fra ellevemeteren etter 15 minutter. Bryan Oviedo felte tidligere Chelsea-spiller Salomon Kalou og dommeren pekte på straffemerket. Florent Payet satte straffen til høyre, men Wiland reddet FCK fra et tidlig baklengsmål.

Etter scoringen handlet alt om å bevare ledelsen og nullen for hjemmelaget. FCK-spillerne var derfor ikke ofte på Lilles banehalvdel i annen omgang, men en sterk defensiv organisering gjorde susen for hovedstadsklubben. (©NTB)