Sjansesløsing felte Helsingborg

Helsingborg hadde flust med sjanser til å vende kampen, men alle ble misbrukt i 0-2-tapet hjemme for Celtic i mesterligakvalifiseringen tirsdag.

BOMMET: Thomas Sørum fikk flere gode muligheter, men fikk ikke ballen i Celtic målet. (Foto: SCANPIX SWEDEN/Reuters)

Den dødelig effektive duoen Kris Commons og Georgios Samaras skulle vise seg gull verdt for Celtic i en kamp der Helsingborg styrte det meste fra start til slutt. Commons brukte i underkant av to minutter på å gi gjestene ledelsen, mens Samaras stakk luften ut av HIF-ballongen med et hodestøt kvarteret før slutt.

Åge Hareide manet spillerne sine til offensiv satsing, men ute på banen lyktes ikke nordmannens disipler. Thomas Sørum var en av dem som brente en god mulighet for vertene før pause. Også Ardian Gashi startet for svenskene i 0-2-tapet.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Helsingborg forsterket før kampen med Haugesunds Nikola Djurdjic på topp. Serberen var god, skapte sjanser og la press på Celtics backlinje – uten at det ga resultat i form av scoringer.

TØFFE TAK: Det var tøffe dueller mellom Thomas Rogne og Nikola Djurdjic. (Foto: Bjorn Lindgren/Ap)

Til pause sto det 0-1 etter Commons tidlige volleymål på innlegg fra Samaras. Da hadde Helsingborg styrt alt og brent en rekke sjanser. Særlig var midtbanemannen May Mahlangus sikte ute av kurs.

Og mens hjemmelaget fortsatte presset, ble de felt av en dødball med i det 75. minuttet. Commons slo en corner mot bakerste stolpe, der Samaras kriget seg fram og stanget Celtic til 2-0-seier. (©NTB)