Froome
Froome

Sykkelsensasjonen Froome er endelig Skys kaptein: – Jeg vil vinne årets Vuelta

Chris Froome slipper å være hjelperytter i årets Vuelta a España.

Estación de Valdezcaray (TV 2 Sporten): Chris Froome har vært den største åpenbaringen i internasjonal sykkelsport de siste tolv månedene.

Fra å være en heller anonym proff har 27-åringen nå klatret opp til sportens øverste stjernehylle. Fjorårets 2. plass i Vuelta a España var det definitive gjennombruddet.

Så fulgte 2. plass i sommerens Tour de France og OL-sølv på tempoen. Nå er han blant storfavorittene i årets Vuelta, på lik linje med Alberto Contador.

Se årets Vuelta a España direkte på TV 2 Zebra og TV 2!

– Alt var annerledes for meg
Froome selv kan knapt tro den utviklingen han har hatt.

– Det som har skjedd de siste tolv månedene har virkelig endret livet mitt. Det er rart å tenke tilbake på hvor jeg var da her i Vueltaen. Da var alt annerledes for meg. Det har vært mange endringer og tilpasninger for meg, men jeg er veldig glad. Det er denne retningen jeg ønsket av min karriere skulle ta, sier han til tv2.no.

At han er blant favorittene til å ikle seg den røde ledertrøyen etter avslutningsetappen i Madrid tar han likevel med stor ro.

– Jeg vil selvsagt vinne her. Det hadde vært flott. Men jeg har hatt en lang og krevende sesong med både Tour de France og OL bak meg. Jeg er derfor her i Vueltaen med en avslappet innstilling. Alt jeg kan få av resultater er bra. En bonus, sier han.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Vuelta-manager!

– Contador er klar favoritt
Froome er samtidig klar på hvem han primært må kjempe med.

– Alberto Contador er den klare favoritten. Dette er på hans hjemmebane og han har ekstra motivasjon til å gjøre det bra etter suspensjonen sin. Og han har jo vist ved tidligere anledninger at han er kapabel til å vinne Grand Tours, sier Froome med et smil.

Under sommerens Tour ble det spekulert mye i en mulig splittelse mellom Froome og Sky-kaptein Bradley Wiggins. Froome var åpenbart den sterkeste rytteren i fjellet, men måtte likevel holde igjen for å hjelpe lagkameraten.

Samtidig knuste Wiggins all motstand på tempoetappene og vant Touren med god margin.

– Årets Tour var en flott erfaring
Froome understreker at han er mer enn fornøyd med hvordan tingene endte i Frankrike.

– Touren var en god bekreftelse på at fjorårets Vuelta ikke var et blaff fra meg. Det var en flott erfaring å kjøre der med Bradley i gul trøye. Jeg var mye foran i feltet, men hadde ikke presset på meg som leder.

– Angående alle sakene om en krangel mellom Bradley og meg..vel, slik er bare mediene. Det er alltid bedre hvis de kan lage sladdersaker. Bradley og jeg har jobbet bra sammen tidligere og gjorde det også i Touren. Jeg gjorde alt jeg kunne for ham og ting gikk bra, påpeker Froome.

Den kenyansk fødte briten legger likevel ikke skjul på at han håper å få kapteinsbindet av Sky om ikke altfor lenge.

– Jeg vil selvsagt vinne Touren en gang i fremtiden. Vi får se, sier han.

– Chris vet han kan vinne
Skys unge sportsdirektør, Nicolas Portal, har i hvert fall klokkertro på sin stjerne i årets Vuelta.

– Vi har alltid kjent til kapasiteten til Chris. Han måtte bare få det ut på en skikkelig måte. Nå er han kaptein for første gang og det gir selvsagt mer press fra alle. Både laget, fansen og ham selv, sier franskmannen til tv2.no.

Og påpeker:

– Men Chris vet at han kan vinne her i år. Det er det ingen tvil om.