Unitedfoerstemaal
Unitedfoerstemaal
UnitedfoerstemaalmBerg
UnitedfoerstemaalmBerg

Dette er trenden Manchester United må snu

Manchester United har ikke vunnet en Premier League-kamp der de har sluppet inn det første målet siden våren 2011.
– Det går på kvaliteten i United sin tropp, sier Henning Berg.

Følg transfersvinduet direkte i vårt overgangssenter - 24 timer i døgnet!

Forrige sesong slapp Manchester United inn det første målet i en Premier League-kamp ved åtte ulike anledninger. De kampene endte med null seire, tre uavgjorte og fem tap for Sir Alex Fergusons mannskap.

Sist de røde vant en Premier League-kamp der de ble liggende under var faktisk så langt tilbake som i den siste seriekampen sesongen i forveien, da Blackpool ble sendt til Championship med 2-4 i sekken etter å ha ledet 2-1 på Old Trafford 22.mai 2011.

Les også: Her er Hazard-finten som får ekspertene til å juble

Artikkelen fortsetter under bildet!

Dimitar
  Berbatov og Chris Smalling smiler etter Ian Evatts selvmål på Old Trafford.
  (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)
Dimitar Berbatov og Chris Smalling smiler etter Ian Evatts selvmål på Old Trafford. (Foto: Neal Simpson/Pa Photos)

Henter du Manchester United spillere til ditt lag? Spill Premier League-manager!
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Siden den gangen har altså ikke Manchester United evnet å snu en Premier League-kamp der de har blitt liggende under.

Tidligere i Premier League-historien har de røde vært kjent for å ha et lag som alltid evnet å kjempe seg tilbake i kamper, noe tidligere Manchester United-spiller Henning Berg vet alt om.

– På det laget jeg var en del av hadde vi en tro og en selvtillit som gikk på at uansett om vi kom under så visste vi at vi alltids kunne komme tilbake og både utligne og få vinnermålet. Vi fikk en tradisjon for det. Vi visste det, og ettersom motstanderne visste det også ble det enda mer forsterkende, sier Berg.

Les også: TV 2 Sporten vurderer Premier League-lagene: Manchester United

Vi visste at vi kunne komme tilbake, og ettersom motstanderne visste det også ble det enda mer forsterkende - Henning Berg (Manchester United, 1997-2000)

TV 2s fotballekspert mener kvaliteten i dagens Manchester United-lag er den største årsaken til at de ikke evner å snu kamper på samme måten som tidligere.

– Hovedgrunnen er vel at United ikke er så mye bedre enn andre lagene lengre. I fjor fikk de mange poeng uten å ha en veldig mye bedre tropp en de andre. Da blir marginene mindre, og når du da først kommer under så blir det vanskeligere å snu det, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet!

MØTTE GAMLESJEFEN: Henning Berg møtte
  sin gamle sjef Sir Alex Ferguson tirsdag denne uken. (Foto: DAVE KENDALL/EPA)
MØTTE GAMLESJEFEN: Henning Berg møtte sin gamle sjef Sir Alex Ferguson tirsdag denne uken. (Foto: DAVE KENDALL/EPA)

– Forskjellen går på kvaliteten i United-troppen
Mannen som i sin tid ble den første nordmannen til å løfte Premier League-troféet over hodet var en del av et stjernegalleri på Old Trafford, der bredden i troppen gjorde at man kunne sjonglere mye på laget.

– Forskjellen går på kvaliteten i United sin tropp. Den gangen gjorde bredden at vi klarte å holde presset oppe. Vi hadde matchvinnere, og hvis én ikke hadde dagen så kunne en annen komme inn. På slutten av kampen når motstanderne ble slitne kunne vi hive innpå spillere med store kvaliteter, og da ble det vanskelig for dem å holde unna, sier Berg.

Les også: – Sir Alex vil trekke på seg kappen og trikoten en siste gang

I første serierunde denne sesongen scoret Everton først, og de røde fra Manchester evnet aldri å utligne merseysidernes ledelse. Lørdag kommer Fulham til Old Trafford, og Berg tror United-spillerne er klar over hva tallene i statistikken forteller.

– De er nok klar over statistikken. Hvis det hadde vært sånn at de alltid kom tilbake, så hadde de nok brukt det bevisst når de sliter litt. Jeg tror nok de er klar over det og jeg tror de synes det er frustrerende, sier den tidligere midtstopperen.

Les også: Büttner bekreftet klar for Manchester United

Artikkelen fortsetter under bildet!

OVERLEGENT:
  Marouane Fellaini knuste Michael Carrick i luften da han headet Everton
  i ledelsen. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
OVERLEGENT: Marouane Fellaini knuste Michael Carrick i luften da han headet Everton i ledelsen. (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

– Uniteds merkevare har vært å komme tilbake
Berg påpeker at selv om United-spillerne kanskje har mistet egenskapen og troen på å komme tilbake så er det alltid mulig å snu en fotballkamp. Han mener likevel at man ikke må glemme at det er laget som tar ledelsen som har størst sjanse for suksess i en fotballkamp.

– Det laget som scorer først har størst sjanse for å vinne kampen. Det gjelder for alle nivåer. Men for United sin del så er disse tallene lavere enn normalt og lavere enn det man kan forvente, sier han.

Les også: Ekspertenes United-dom: – Savner en sentral midtbanespiller

Mannen med 100 landskamper for Norge mener at til tross for at de røde djevlene skulle klare å snu en kamp allerede i helgen vil det kunne ta tid før tendensen er snudd.

– Det å snu en sånn tendens er ikke gjort bare på en kamp. Spillerne trenger en to-tre kamper der de kjenner på det og kan bygge på det. Gjennom historien, og spesielt i Fergusons tid, har United hatt den merkevaren at de alltid kommer tilbake og har muligheten til å avslutte sterkt. Disse tallene viser jo at det kanskje har forsvunnet , i hvert fall forrige sesong, avslutter Berg.

Les også: Ny fireårskontrakt for Welbeck

Her er listen over kampene forrige sesong der Manchester United slapp inn det første målet:

Liverpool-Manchester United 1-1, 15.oktober 2011
Steven Gerrard sendte hjemmelaget i ledelsen drøye 20 minutter før slutt. Javier Hernández utlignet da ni minutter gjenstod, men det ble kun ett poeng på Anfield.

Manchester United-Manchester City 1-6, 23.oktober 2011
Mario Balotelli startet målshowet etter 22 minutter. City scoret to ganger til etter pause, før Darren Fletcher gav hjemmelaget håp. Mot slutten raknet det derimot fullstendig.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Mario Balotelli (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Manchester United-Blackburn 2-3, 31.desember 2011
Yakubu sendte bortelaget i ledelsen fra straffemerket og doblet like etter pause. To scoringer fra Dimitar Berbatov så ut til å være nok til å sikre poeng, men Grant Hanley ble matchvinner for gjestene ti minutter før slutt.

Newcastle-Manchester United 3-0, 4.januar 2012
Demba Ba banket inn 1-0 etter 33 minutter da Alan Pardews lag leverte en kamp av absolutt ypperste kvalitet. Yohan Cabaye satte inn 2-0 med et strålende frispark, før et selvmål av Phil Jones på overtid gjorde ydmykelsen komplett.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Leon Best
  jubler etter at Phil Jones har scoret selvmål. (Foto: Steve Drew/Pa Photos)
Leon Best jubler etter at Phil Jones har scoret selvmål. (Foto: Steve Drew/Pa Photos)

Chelsea-Manchester United 3-3, 5.februar 2012
Jonny Evans scoret selvmål etter 36 minutter og etter pause la Juan Mata og David Luiz på til 2-0 og 3-0 til de blå. Wayne Rooney reduserte to ganger fra straffemerket, før Hernández nok en gang sikret uavgjortresultat på bortebane i en kamp der de røde djevlene slapp inn det første målet.

Wigan-Manchester United 1-0, 11.april 2012
Shaun Maloney vil for all evighet stå som den eneste målscoreren i dette oppgjøret på DW Stadium. Dette var Wigans første seier mot Manchester United i Premier League noensinne, og skulle vise seg å bli et meget kostbart tap for de røde.

Manchester United-Everton 4-4, 22.april 2012
Nikica Jelavic scoret sitt første av to mål for dagen etter 33 minutter. Wayne Rooney, Danny Welbeck og Nani snudde til 3-1, før Marouane Fellaini satte inn en redusering. Rooney gjenskapte tomålsledelsen, men i sluttmintutene sørget Jelavic og Steven Pienaar for at det utrolige oppgjøret endte 4-4.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Nikica
  Jelavic jubler etter lagets tredje scoring i 4-4-kampen på Old Trafford.
  (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
Nikica Jelavic jubler etter lagets tredje scoring i 4-4-kampen på Old Trafford. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Manchester City-Manchester United 1-0, 30.april 2012
Vincent Kompany scoret det eneste målet på Etihad Stadium, i et oppgjør som langt på vei avgjorde seriemesterskapet i de lyseblås favør.

Hva tror du er grunnen til at Manchester United har sluttet å snu kamper? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under!