I BARCELONA: Petter og Tomas Northug jakter på de store pengene under EPT Barcelona.
I BARCELONA: Petter og Tomas Northug jakter på de store pengene under EPT Barcelona.

Brødrene Northug herjer i pokerturnering

I går vant Petter 40 000 poker-kroner. I dag kjemper han om millioner. Sammen med lillebror.

Det ble barneskirenn fram til finalebordet under gårsdagens pokerturnering i Barcelona. Petter Northug endte på en sterk 7. plass og kunne innkassere rundt 40 000 kroner.

Men dette var bare oppvarmingen. Målet er å komme langt i hovedturneringen, i konkurranse med over 1000 andre spillere.

Penger og prestisje

– Denne syvendeplassen er Petters andre pengeplassering i en stor, internasjonal turnering. I konkurranse med verdenseliten er dette veldig sterkt , sier Thomas Udness til God kveld Norge.

Udness er rådgiver i Norge for Poker Stars, selskapet som hvert år arrangerer såkalte EPT-turneringer over hele verden. Den pågående pokerfestivalen i Barcelona er en av de mest populære, og vinneren av hovedturneringen får flere millioner euro.

Les også Northug: – Det har gnagd meg i to år

Tomas debuterer

Mens Petter Northug begynner å få en del turneringserfaring, debuterer lillebror Tomas på den internasjonale pokerscenen. Nivået er høyt, men Tomas har i likhet med storebror klart å komme seg videre til dag 2 i den største turneringen.

– Det er nok litt tøffere enn det jeg har spilt tidligere, men det har gått veldig greit, uttalte Tomas etter første spilledag.

Petter er som vanlig mest opptatt av å knuse lillebror. Foreløpig ligger han hårfint bedre an enn Tomas.

petter til nett
petter til nett

«Norsk» turnering

Det er alltid en god del nordmenn som reiser til EPT-festivalen i Barcelona. Mange har kommet langt, men det er bare Bjørn-Erik Glenne som har vunnet hovedturneringen. I 2006 håvet nordmannen inn rundt 5,7 millioner kroner da han slo Phil Ivey, en av verdens beste spillere, i heads up-duell på finalebordet.