sakor (Foto: TV 2)
sakor (Foto: TV 2)

Asker-talent (16) på vei til FC København

Et tosifret antall klubber utenfor Norges grenser har meldt interesse for den lovende midtbanespilleren Vajebah Sakor.

Sakor var kun 15 år da han debuterte for Asker i Adeccoligaen forrige sesong. I vår var han på prøvespill i italienske Milan, og etter å ha etablert seg på Asker-laget i 2. divisjon og G16-landslaget, har agentene strømmet til Føyka.

– Det er en del klubber som følger Vajebah tett. Vi er forberedt på at han forsvinner fra Asker, og det er ikke overraskende om han forsvinner til en utenlandsk klubb som er større enn de vi har i Norge. Det fortjener han, sier daglig leder i Asker, Arne Knoph, til tv2.no.

Sakor var en uke i København i juli for å vise seg frem for FCK. Danskene likte det de så, og TV 2 Sporten vet at 16-åringen skal tilbringe denne uken i den danske hovedstaden. FCK kan komme til å legge inn et bud allerede før dette overgangsvinduet stenger, men også Milan og andre italienske klubber har tatt kontakt med Asker.

– Det er jo 21. august i dag. Det sier seg selv at hvis noe skal skje nå, er det nært forestående. Interessen har vært stor lenge, sier Knoph, som hevder Asker ikke har mottatt bud på midtbanespilleren som i fjor ble tidenes yngste debutant i 2. divisjon.

Les også: Norsk 15-åring skal prøvespille for Milan

– Vi har ikke snakket med FCK om en overgang nå, men det er klart de er interesserte i en slik spiller. Alle som hadde sett Vajebah i kampen mot Senja søndag, hadde ønsket å signere ham tvert. Han er 16 år og dominerer fullstendig i 2. divisjon.

637299

Asker-trener Gaute Larsen mener Sakor, som er født i Liberia og oppvokst i Norge, er den beste spilleren han har sett på den alderen i Norge. Dagen etter han fylte 15, signerte han kontrakt med 2. divisjonsklubben.

– Det er viktig for oss at han kommer til en klubb hvor han blir satset på og fulgt opp på alle måter.