Fellaini herjet da Everton slo United

Et skadeutsatt Manchester United-lag fikk en marerittstart på den engelske sesongen da storlaget til tider ble rundspilt og tapte 0-1 borte for Everton mandag.

I hovedrollen sto vertenes Marouane Fellaini, som leverte en stor kamp og ble matchvinner i kampens 57. minutt. På en corner fra tidligere United-spiller Darron Gibson var 23-åringen klart sterkest i lufta og stanget inn seiersmålet bak en sjanseløs David de Gea.

United slet lenge med å temme belgieren med den karakteristiske hårsveisen. Fellaini fungerte nærmest i en spissrolle i starten av kampen. Det var et smart trekk mot Michael Carrick og en kamprusten Nemanja Vidic på midtstopperplass. Allerede etter kvarteret sto kun stolpen i veien for scoring, og i starten av annen omgang var Fellaini flere ganger farlig før han endelig traff mål.

De Gea i United-målet skal ha mye av æren for at de rødkledde kunne gå til pause med 0-0. Spanjolen leverte flere reaksjonsredninger og holdt serietoeren fra forrige sesong inne i kampen.

Når det er sagt, var heller ikke United ufarlige på motstanderens banehalvdel. Mot slutten av første omgang hadde både Wayne Rooney og Danny Welbeck gode muligheter. Men den aller største var det Tom Cleverley som fikk da Shinji Kagawa la igjen ballen for nesten åpent mål, men ungguttens avslutning ble reddet på streken av Phil Jagielka.

I kampens 68. minutt fikk Robin van Persie sin Manchester United-debut, uten at nederlenderen maktet å endre resultatet på Goodison Park. Han ble angivelig spart fra start fordi han har lite kamptrening, og storscoreren markerte seg først og fremst ved å slå cornere for gjestene. (©NTB)