Boasson og Nordhaug klare for sykkel-VM

Edvald Boasson Hagen (25) og Lars Petter Nordhaug (28) er to av tre nordmenn som er tatt ut til proffenes landeveisritt i sykkel-VM om en måned.

De to Sky-rytterne er selvskrevne i en norsk tremannstropp. 2010-verdensmester Thor Hushovd (34, BMC) har avsluttet sesongen på grunn av sykdom og OL-bronsevinner Alexander Kristoff (25, Katjusja) er i feriemodus etter London-bragden.

Den tredje rytteren tas ut senere. Valget står mellom Gabriel Rasch (36, FdJ) og Vegard Stake Laengen (23, Type 1), ifølge sportssjef Steffen Kjærgaard i Norges Cykleforbund.

Også da Hushovd ble verdensmester i 2010, stilte Norge med tremannslag (Hushovd, Boasson Hagen, Kristoff). I OL forrige måned deltok fire nordmenn (Kristoff, Nordhaug, Laengen og Boasson Hagen).

Norge var bare 13 UCI-poeng unna å få med ytterligere en rytter til VM-rittet i nederlandske Limburg over 267 kilometer 23. september.

Edvald Boasson Hagen har syklet de siste fire VM-rittene for Norge og har 8.-plass (2011) som beste plassering. Lars Petter Nordhaug har deltatt i to VM, sist i 2009. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2