headhunt (Foto: Illustrasjonsfoto)
headhunt (Foto: Illustrasjonsfoto)

Få arbeidsgiveren til å finne deg

Er du på jakt etter ny jobb? Slik blir du headhuntet.

Hadde det ikke vært fint om arbeidsgiveren fant deg, og ikke omvendt? Er du på jakt etter ny jobb, kan dette fullt mulig la seg gjøre.

Ifølge Geir Lynne, daglig leder og hodejeger i Raadhusgruppen, er det beste tipset til en som ønsker å bli headhuntet å bygge et renommé, og ha langsiktighet rundt jobbvalgene sine.

– Hvis man har en god CV, så blir du attraktiv der ute. Man bygger et godt renommé ved å ha en rød tråd, altså en plan, på hva man skal gjøre. Gjør den jobben man har godt, og jobb hardt, for da blir man lagt merke til, forteller han til God morgen Norge.

Les også: Syk i ferien? Du kan få nye feriedager

Kontakt et rekrutteringsbyrå

Geir Lynne, hodejeger i Raadhusgruppen, gir gode tips til hvordan du kan få arbeidsgiveren til å oppdage deg.
Geir Lynne, hodejeger i Raadhusgruppen, gir gode tips til hvordan du kan få arbeidsgiveren til å oppdage deg.
Lynne forteller videre at de bruker tid på å snakke med folk i miljøet og bransjen, gjerne konkurrenter og kunder - og ber dem håndplukke dyktige og flinke folk.

– Når bedrifter først bruker penger på hodejegere er vår oppgave å hjelpe dem å finne kandidater som de selv ikke har klart å finne. Da blir det litt for lettvint å søke utfra Facebook eller LinkedIn. Da går vi mye mer på renommé.

Les også: Student Martin Langerød (19) har 1500 kroner å rutte med i måneden

Dersom man ønsker å bli attraktiv for en hodejeger, mener han man bør fokusere på å gjøre en god jobb, ha en solid, ordentlig og trygg CV - og å vise selvinnsikt på et eventuelt intervju. Det er også mulig å ta direkte kontakt med et rekrutteringsbyrå, å forsøke å selge seg inn selv.

– Det kan være en god start. I jungelen av rekrutteringsbyråer, så kan det være at man bør se litt på byråer som er spesialister på de områdene man selv er innenfor, og kanskje plukke de hodejegerne som har den type funksjoner og stillinger, slik at man blir snappet opp lettere.

Ikke vær for synlig på nett

Lynne synes at mange har en tendens til å bytte jobb litt for ofte. Det øker ikke nødvendigvis sjansene for å bli headhuntet:

– Altfor mange tyr til lettvinte resultater. Vi er mer opptatt av folk som kan vise til resultater over tid, og som har brukt tid på å bygge en god CV og historikk, bedyrer han.

Les også: Fars jobb kan øke risikoen for misdannelser hos barnet

Bør man være synlig på nett? Alt med måte, mener Lynne. Ifølge ham kan det være en felle å skrike ut i alle forum.

– I dag er det lov å være mer synlig, og det å for eksempel ha en LinkedIn-profil og kunne vise til at man er der, mener jeg er bare positivt. Men som hodejeger ønsker jeg å finne den beste, og jeg er ikke sikker på at det er de beste som gjør seg mest synlig. Det er ikke alle flinke som liker å gi seg til kjenne. Det er mange måter å være synlig på, men vær forsiktig med å være for synlig. Jeg vil helst ha den som sitter godt i stolen og som ikke ønsker å skifte jobb. De finner man ikke alltid på for eksempel LinkedIn, sier han.