boandersen (Foto: Scanpix)
boandersen (Foto: Scanpix)

Bo Andersen: – Klubben tror ikke på at jeg har smerter i ryggen

Sandnes Ulf forventer at Bo Andersen tar plass mellom stengene på trening denne uken. Dansken mener klubben ikke tror på at han har så vondt at han ikke kan spille.

– Jeg har så store smerter i ryggen at jeg ikke kommer til å spille mer. Det er et helvete å gå rundt med. Jeg kommer ikke til å spille mer fotball, sier Bo Andersen til tv2.no.

Etter 0-5-tapet mot Viking i slutten av juli hintet Andersen om at han hadde opplevd det han ønsket på toppnivå i Norge, at han slet med motivasjonen og at karrieren gikk mot slutten. Sandnes Ulf bestemte seg så for å satse på Aslak Falch mellom stengene ut sesongen.

Andersen forklarte den påfølgende uken at han i lang tid hadde planlagt at Viking-kampen skulle bli hans siste, men at kun familien kjente til avgjørelsen.

– Det var viktig for meg å spille den kampen mot Viking. Derfor sa jeg ikke fra, forklarte dansken, som samtidig åpnet for å bidra ut sesongen og støtte opp om unge Falch.

Skrev avskjed på Facebook
36-åringen ble sykemeldt for drøyt to uker siden av sin fastlege. Ifølge Andersen selv er han sykemeldt til og med tirsdag, men på en fanside på Facebook skrev han søndag at karrieren er over.

– Hei, dessverre tåler ikke ryggen min mer fotball og jeg har dermed spilt min siste fotballkamp, var noe av det Andersen skrev på nettstedet.

boja
boja

Keeperen sier til tv2.no at han har spilt med ryggsmerter i seks-sju år og at han ikke kan risikere at smertene blir verre enn de er nå slik at han kan leve et normalt liv etter karrieren.

– Jeg har spilt for lenge allerede. Hver morgen våkner jeg halv sju-sju og har vondt. Jeg klarer ikke gå lange turer, stå lenge oppreist, sitte lenge eller slike ting. Da kan du heller ikke spille fotball på høyt nivå, sier Andersen.

Målvakten med en fortid i dansk, engelsk, svensk og spansk fotball kom til Sandnes Ulf i 2010. Han hadde opprinnelig kontrakt ut 2013, men ble enig med klubben om å kansellere det siste året på grunn av helsen.

Venter på Andersen
Til Sandnesposten sa daglig leder Tom Rune Espedal og trener Asle Andersen søndag at de forventer å se Andersen på trening denne uken. Det kommer ikke til å skje.

– Jeg har sagt at jeg til nød kan være med noe, men det syntes ikke klubben var noen god løsning. Jeg har vært ærlig fra dag én og sagt hvordan det ligger an, sier Andersen, som opplever at klubben ikke tror på at han ikke lenger kan spille fotball.

– De er ikke fornøyd med at jeg er sykemeldt. Innerst inne tror de ikke på at jeg har smerter i ryggen. Det ser du på uttalelsene. Hadde de fulgt med, hadde de visst jeg ikke kommer på trening mandag. Ingen har ringt meg, ingen har spurt hvordan det går. I fjor spilte jeg en hel sesong med prolaps i ryggen. Jeg må tenke på meg selv. Jeg har ødelagt kroppen mer enn nok allerede.

– Opplever du at de ikke tror deg på grunn av uttalelsene etter Viking-kampen?

– Det er kanskje derfor, ja. Men jeg har gjort alt jeg kunne, og på et eller annet tidspunkt måtte det si stopp. De får bare være sure, men jeg har vært ærlig hele veien.

– Hva skjer videre nå?

– Jeg er sykemeldt til og med tirsdag. I dag eller i morgen får klubben en ny beskjed fra meg, sier Andersen, og presiserer at han ikke legger opp da han har kontrakt ut sesongen.

– Hva slags beskjed vil du gi til klubben?

– Det kan du tenke deg til selv.

– Skjønner ikke hva han mener
Daglig leder i Sandnes Ulf, Tom Rune Espedal, sier til tv2.no at han forventer at Andersen dukker opp på treningsfeltet når sykemeldingen utløper. Han sier også at det ikke stemmer at klubben ikke har tatt kontakt med keeperen og fulgt ham opp.

– Som alle andre er han hjertelig velkommen på trening. Hvis han ikke er frisk nok til å spille fotball, er det opp til vårt medisinske apparat å vurdere hans skadesituasjon, sier Espedal.

– Han sier han opplever at dere ikke tror han er skadet?

– Jeg skjønner ikke helt hva han mener med det. Jeg er ingen lege, men vi har et medisinsk apparat som alle andre klubber.